Yunusemre Belediyesi olarak 2020 yılında da çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Çerçi, tüm dünyada etkili olan koronavirüs pandemisi dolayısıyla bu yılın hem vatandaş hem de belediyeler açısından zorlu geçtiğini ifade etti. Pandemi nedeniyle tüm ortak kullanım alanları başta olmak üzere kamu kurumları, belediye birimleri ve ihtiyaç duyulan yerleri düzenli olarak dezenfekte ettiklerini anlatan Başkan Çerçi, bu süreçte vatandaşlara kolonya, dezenfektan ve maske dağıttıklarını, her platformda halkı bilgilendirdiklerini aktardı. 

Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2020 yılı maalesef tüm dünya için zorlu geçti. Koronavirüs pandemisi ülkemizde de etkili oldu. Maalesef sevdiklerimizden bu hastalığa yenik düşenler oldu. Tabi bu süreçte Yunusemre Belediyesi olarak pandemiyle mücadelede etkin rol üstlendik. Hep sahadaydık. Bu konuda ilçe hıfzıssıhha kurulumuzun açıkladığı tedbirleri uyguladık. Vatandaşımızı bu konuda bilgilendirdik. Vatandaşlarımıza on binlerce maske ve kolonya dağıtırken; kurulan sosyal vefa ekipleri ile vatandaşlarımıza ulaştık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaya devam ettik, ediyoruz. Tüm ortak kullanım olanları başta olmak üzere kamu kurumları ve belediye birimlerimizi düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Bu anlamda ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Emeklerinden dolayı tüm çalışma arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Elbette pandeminin sonu görünüyor. Aşılama çalışmaları da ülkemizde başlıyor. İnşallah en kısa süre içerisinde bu illetten kurtulacak, yeniden sevdiklerimizle gönül rahatlığıyla bir araya geleceğiz.” 

Başkan Mehmet Çerçi, 2020 yılında pandemiye rağmen güzel çalışmalara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, dev projelerin bu yılda da aksamadan devam ettiğini dile getirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla, Türkiye’de örnek bir dev konut hamlesi olan 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nde bin 500 konutun daha tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Başkan Çerçi, “2015 yılında Akgedik’te yoğun emek sarf ederek başladığımız toplu konut projemizde 2 bin 600 konut tamamlandı. Bin 100 konuttan oluşan ilk etabı 2 yıl önce hak sahiplerimize teslim etmiştik. Bin 500 konuttan oluşan ikinci etabımızı da teslim ettik. Vatandaşlarımız evlerine taşınıyor. Projemiz içerisinde yer alan okullarımızı da tamamlayıp ilçe milli eğitim müdürlüğümüze teslim etmiştik. Pandemi sona erdiğinde öğrencilerimiz de okullarına kavuşacak. Evlere taşınma süreci devam ederken; bölgenin ihtiyaçları da hızla gideriliyor. Burada 2 bin 600 konut, 2 okul, 3 cami, çarşıları, oyun alanları, otoparkları, yeşil alanları ve altyapısıyla çok güzel bir şehir inşa edildi. Hak sahiplerimize hayırlı olsun. Mutlulukla, sağlıkla huzurla yaşasınlar. Dev bir proje, devamı da gelecek. Bu projede emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ yetkililerine şükranlarımı arz ediyorum. Yine bu konuda yoğun mesai harcayan personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Yunus Emre Kültür Parkı ve içerisinde pek çok kompleks yapının bulunduğu Yunus Emre Millet Çarşısı ile kentin kültür turizminin canlandırılması hedeflenirken, ihtiyaca cevap veren projelerin de tamamlandığı bir yıl olduğunu aktaran Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, tarım kenti olan Manisa’da üreticiyi de desteklediklerini kaydetti. Fidan dağıtımı, aşılama çalışmaları, bölgede arıcılığın geliştirilmesine yönelik projeler, alternatif ürün yetiştiriciliği ve organik tarım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Dr. Mehmet Çerçi, bu anlamda Pelitalan Mahallesi’nde geçtiğimiz haftalarda temeli atılan kırsal kalkınma merkezinin bölgede üreticinin ihtiyacına cevap vereceğini anlattı. Başkan Çerçi açıklamasında, “Bölgemizde üretilen ürünlerin pazarlanması için büyük bir avantaj sağlayacak olan merkezimiz, inşallah en geç bir yıl içerisinde faaliyete geçecek. Sadece Pelitalan Mahallemize değil Yuntdağı bölgemize hatta çevre ilçelerimize de hizmet verecek bir merkez haline gelecek. Amacımız Yuntdağı’nda yetişen ürünlerin bölgede işlenmesi… Yuntdağı bölgesinde devlet eliyle ilk defa böyle bir tesis yapılıyor. Belki de önümüzdeki yıllarda şehirden köye göç başlayacak. Amacımız yerelden kalkınmayı sağlamak. Toplam bin 650 metrekare inşaat alanı bulunan bu tesis iki binadan oluşuyor. Birinci bina iki katlı. İlk katı soğuk hava depoları, satış ve idari birimlerden oluşuyor. İkinci katında ise 520 metrekarelik çiftçi eğitim merkezimiz bulunuyor. İkinci binamız ise üretim birimlerimizden oluşuyor. Bunlar; un değirmeni, Antep fıstığı işleme tesisi, pekmez yapma ünitesi, meyve kurutma birimi, bal sağım, polen kurutma ve dolum üniteleri. Bunların dışında 50 tonluk kantar ünitesi de var” dedi. 

 “Vatandaşımızın güzel bir şehirde yaşaması için çalışıyoruz” diyen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Rutin hizmetlerimizin yanı sıra belediye olarak Türkiye’ye örnek olan çalışmalara imza attık. Yunus Emre Kültür Parkı ile İrfan Meclisi, müzesi, misafirhanesi ve doğal güzelliği ile kentin kültür turizmine katkı sağlayacak bir projeyi tamamlayarak hizmete sunduk. Pazarcılarımızın kapalı pazaryeri sorununu Yunus Emre Millet Çarşısı içerisinde yer alan 2 katlı modern pazaryeri ile ortadan kaldırdık. Yine burada Manisa’nın en büyük kültür salonunu hizmete soktuk. Burada bir cami, işyerleri, Gençlik Eğitim Merkezi ve işyerlerini hizmete açarak bölgeyi ekonomik olarak hareketlendirdik. Kendi parke taşını üreten belediyelerden bir tanesiyiz. Bu ve pek çok projeyi Yunusemre’ye kazandırarak vatandaşımızın güzel bir şehirde mutlu yaşaması için gayret gösterdik. Pandemiyi bahane etmeden var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl maalesef pandemi dolayısıyla yağlı güreş organizasyonu ile Uluslararası Yunus Emre Günleri organizasyonumuzu gerçekleştiremedik. Umarım 2021 yılı tüm dünya için güzel bir yıl olur. Tüm vatandaşlarımıza başta sağlık olmak üzere mutluluk, huzur ve başarı diliyorum."

Editör: TE Bilişim