Belediyelerin işinin sadece kent hizmetleri olmadığına vurgu yapan DP Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, bir belediye başkanının her alanda hizmet üretmesi ve yatırım yapması gerektiği görüşünü savundu.
 
“BİZ BU DÜZENİ ŞEHZADELER’DE BOZACAĞIZ”
Üniversitesi olan tüm şehirlerin en büyük sorunlarından bir tanesinin öğrenci yurtları olduğuna dikkat çeken Uğur Kıraloğlu, aynı sorununun Manisa’da da yaşandığını ifade etti.
MCBÜ’nün binlerce öğrencisi olduğunu, ancak ailelerinden kopup yüksek öğrenimlerini almak için Manisa’ya gelen gençlerin barınma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Uğur Kıraloğlu, “düşünsenize 18-19 yaşına kadar yaşadığınız sıcacık yuvanızdan kopuyor, kazandığınız üniversite şehrinde yaşamınızı idame ettirmeye çalışıyorsunuz. Üniversite öğrencileri KYK Yurtlarında; ya yer bulamıyor, ya da kendilerine sıra gelmesi muhtemel bile olmayan ek kontenjanlarda yıllarca “yurt çıkacak” diye bekliyorsunuz.
Ama o çaresiz öğrenciler boşa beklemektedir. Onlara yurt çıkmayacaktır. Biçare öğrenciler ya bedelleri çok yüksek özel öğrenci yurtlarının kucağına atılacak, ya da kiraları çok yüksek öğrenci evlerine çıkmak zorunda kalacaktır. Zaten yemek için bile; ailelerinden gelen harçlığı yettiremeyen üniversite öğrencilerinin omuzlarına, birde özel yurt veya kira bedelleri binecektir. Asgari ücretle geçinmek zorunda olan geliri düşük aileler de böylece;  kredi kartlarına yüklenecek, bankalara ya da öğrenim kredisine borçlanacaktır. İşte biz bu düzeni Şehzadeler’de bozacağız. Kız ve erkek öğrenciler için, belediye çatısı altında yurt kuracağız” dedi.
 
“ÇOK GEREKSİZ HAREKETLER BUNLAR”
 
Biz icraata geçirilebilecek projeler hayal ediyoruz. Hayal etmek, sonucun yarısıdır. Biz; parke taşı, çiçek-böcek, kent çeşmelerinden akan şerbetler, çorbalar, bebek bohçaları, hayır pilavları-lokmaları hayal etmiyoruz. Bunlar geçici ve göz boyayıcı, ancak bütçenin boşa çarçur edilmesine neden olan, “dostlar alışverişte görsün” hareketleridir. Hani Tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan’ın bir televizyon programı var ya; “çok güzel hareketler bunlar.” İşte belediyecilikte yukarda saydığım “dostlar alış verişte görsün” işlerini,  ben ancak “çok gereksiz hareketler bunlar” olarak nitelendirilebilirim”  diye konuştu.
 
“KOLAYI SEÇEN KAÇAR VEYA BAHANELER ÜRETİR”
Uğur Kıraloğlu iddialı cümleler kurduğu açıklamasında, “İstihdama, sosyal yaşantıya yatırım mı yapıldı? Kibrit kutusu misali bir birbiri üstüne bindirilen konutlar konusunda projeler yapılıp, halkın yaşam starda mı yükseltildi? Tarım sektörüne, çiftçiye, üreticiye destek mi çıkıldı?  Hobi Bahçeleri ile mi çiftçiye destek olunacak? Bu mu büyük proje? “Belediyelerin görevi okul yapmak, üreticiye sahip çıkmak, istihdam yaratmak, yeni iş alanları açmak değil” savunması;  her belediye başkanının en kolay kaçış yoludur. Kolayı seçen kaçar veya bahaneler üretir. Ben zoru severim ve zoru başarmayı şiar edinmiş bir  karaktere sahibim. Bu nedenle bu şehre bir kız ve erkek öğrenci yurdu yapmak hiç de zor değil” görüşlerine yer verdi.
 
5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA KIZ VE ERKEK YURDU
 
Vizyon projeleri olduğunu hatırlatan Uğur Kraloğlu planladığı kız ve erkek öğrenci yurtlarının 5 yıldızlı otel konforunda olacağını, öğrenci odalarının asker koğuşu gibi değil en fazla 4’er kişilik olacağını ifade etti. Uğur Kraloğlu yaptıracağı kız ve erkek öğrenci yurtlarının özelliklerini şöyle sıraladı, “yurdun kız ve erkek bloğu aynı arsa içinde, ancak ayrı bloklar şeklinde olacak.  Yurt girişleri farklı kapılardan olacak.  Her odada birer banyo-tuvalet, kişiye özel  geniş ve kullanışlı dolaplar,  çalışma  masaları,  her odaya mini mutfaklar ve mutfak gereçleri, her odaya birer televizyon, mini buzdolapları yerleştirilecek. Yurt içinde her öğrencinin kullanabileceği; internet erişimi, hijyen koşullarıyla yemek pişirilen büyük bir restoran, cafe, yemekhane, leziz yemekler, çamaşırhane, ütü odası, sığınak, engelli öğrenciler  için özel odalar ve engelli rampaları, etüt odaları, çizim odaları, bilgisayar salonları, mescit, öğrencilerin valizlerini ve fazlalık eşyalarını koyabilmeleri için büyük bir depo, spor salonu, güvenlik,  sığınak, idari ve teknik birimler yer alacak. Yurdun barınma imkanından yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerimizin aylık ücretlendirme bedelleri ise, devletin KYK yurtlarında alınan bedellerle aynı olacak.   İnanın bu projeyi hayata geçirmek hiç de zor değil. Yeter ki projeniz doğru, izlediğiniz yol dürüst, ihaleniz adil olsun.” Dedi.
 
BELEDİYE ELİ VE BÜTÇESİ İLE YAPILMIŞ TÜRKİYE’NİN İLK ÖRNEK YAPISI
 
Adil, istikrarlı, israftan uzak ve doğru yatırımlarla yönetilen belediyeciliğin nasıl olacağını, Manisa halkına tecrübe ettireceğine vurgu yapan Kıraloğlu, “Yurt tamamlandığında inanıyorum ki belediye eli ve bütçesi ile yapılmış Türkiye’nin ilk örnek yapısı olacak.  Bu yapıyı en iyi ve verimli şekilde gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bunun gibi hizmetleri daha da arttırmamız lazım. Üniversite Öğrencilerimiz hem güvenle barınacak hem de çok mutlu olacak. Büyük hedeflerimiz var. Geleceğe daha yaşanabilir bir Manisa bırakmak istiyoruz.  Hedeflerimiz okullarda yetişecek ve bu yurtlarda barınacak gençlerimizle gerçekleşecek. Önce hayalini kuruyoruz, sonra hayata geçireceğiz. Daha yolun başındayız. Daha yapacağımız çok iş, kat edeceğimiz çok yol var. Ama önce bu seçimi kazanmamız, Şehzadeler Belediyesi’ni almamız gerekiyor. Adil, istikrarlı, israftan uzak ve doğru yatırımlarla yönetilen belediyeciliğin nasıl olacağını, o zaman tüm Manisa halkı anlayacak” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim