Gelişen büyüyen Manisa'nın en belalı caddesi. Küçük Sanayi Sitesi ile 75. Yıl Mahallesi ya da genellikle bankaların bulunduğu işyerlerinin arasında kalan bir cadde. 
Aslında bu caddenin ismi Bankalar Caddesi değil. Resmi adı Bahri Sarıtepe Caddesi. Bu gidişle kazalar caddesi olacak. 
Bahri Sarıtepe kimdir diye  merak edenler için şu notu ekleyelim. (Ki merak edenlere ben de dahilim)
Bahri Sarıtepe 1875 tarihinde İzmir'de doğdu. Manisa Belediye Başkanlığı, Reddi İlhak ve Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti Kuruculuğu, Alaşehir Kongresi delegeliği, Mudanya ve Milas Kaymakamlıkları, Çiftçilik, TBMM II. Dönem, Erzurum, III. Dönem Manisa Milletvekilliği yapmış. Ayrıca Mecidî Nişanı, Muharebe Madalyası, Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası sahibi olan Sarıtepe'nin Manisa tarihinde önemli bir yeri var. 
1935'de vefat eden Sarıtepe'nin kabristanı Manisa'daki Çatal mezarlığında...  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. 
Böyle önemli bir şahsiyetin isminin Manisa'da ölümsüzleştirilmesi elbette çok güzel, çok anlamlı. 
Ama... 
Rahmetli Sarıtepe, mezarından kalksa, şöyle bir isminin verildiği caddeyi görmek istese, muhtemelen bir kaza ile karşı karşıya kalırdı. 
İnanın ben işim olmadığı ve mecbur kalmadığım sürece o caddeden geçmiyorum.
Ortasında genişliği en fazla 1 metre olan bölüm yolu ikiye bölüyor. Küçük Sanayi Sitesi'ndeki birçok sokağa giriş mevcut.  Bu belki mantıklı. Ancak araçların oradan dönerken bekleyebilecekleri alan çok dar. Yani herhangi bir noktadan Küçük Sanayi  Sitesine giriş yapmak istediğinizde arkanızdan gelen ve karşıdan gelen araçlara dikkat etmeniz ve beklemeniz gerekiyor. Beklerken ya aracınız arka kısmı ya da ön kısmını yola taşırmak durumundasınız. Çünkü bekleyecek mesafe yok. 
Ve o an yaşadığınız stres...
Hele Küçük Sanayi Sitesine köprüden indiğinizde ilk kavşak tam bir kaos. Her yerden bir araç çıkıyor ve sürekli kaza meydana geliyor. 
O nokta bazen çarpışan araba pistine dönüyor. 
Caddenin devamı da çok sıkıntılı. Bankalarda işi olanların ikinci araç olarak park etmesi ve yolu daraltması caddedeki çileyi bir kat daha artırıyor. 
Caddenin tek avantajı kaza yaptığınızda Küçük Sanayi Sitesi'nin hemen yanı başımızda olması! En azından anında müdahale edilebiliyor. Oradaki esnafa ekmek çıkıyor!
En son meydana gelen ve haberlerimize yansıyan kaza hakikaten izleyenleri dehşete düşürdü. 

(Kaza görüntüsü)
Dönmek isteyen bir lüks cipe yukarıdan gelen otomobil çarpıyor. Çarpanın etkisiyle cip devriliyor. 
Şimdi bu kazayı bilmeyen birine anlatsanız görüntüleri izlemeden inanmaz. 'Arabam Bankalar Caddesi'nde devrildi' deseniz 'Nasıl yani?' diye sorar.
Çünkü cadde kazaya çok müsait. E buna bir de sürücülerin dikkatsizliği eklenince ortaya  inanılması güç görüntüler çıkıyor. Hemen hemen hergün yaşanan maddi hasarlı ve yaralamalı kazalar herkesi canından bezdirmiş durumda. 
Yolu ikiye bölen kısmı genişletip cadde boyunca otopark yasağı koysanız bankalarda işi olan insanlar araçlarını nereye koyacak? Orta bölümdeki girişlerin tamamını kapatıp sadece iki yerden trafik ışığı yardımıyla Küçük Sanayi Sitesi'ne giriş verseniz o da ciddi sıkıntılara neden olacak. 
Nerden baksanız sorun. 
Cadde baştan yanlış kurgulanmış. 
Yani bu işin uzmanları aslında caddeyi inceleyip bir çözüm bulabilir. Nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum. 
Bildiğim tek şey böyle belalı bir caddede trafik her geçen gün biraz daha yoğunlaşırken trafik kazaları artarak devam ediyor. 
Ve asıl adı Bahri Sarıtepe olan halk arasında bankalar caddesi olarak bilinen bu caddenin bir sihirli deĞneğe ihtiyacı olduğu kesin. 
Aslında o irade var. 
Şöyle ki;
Manisa Büyükşehir Belediyesi bu işin üzerinde biraz çalışarak çözüm bulabilir.  Çünkü Manisa'da iki ana arterde trafik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuştu. Doğu Caddesi ve İzmir Caddesinde tek yön uygulamasına geçildiği andan bugüne trafik daha rahat ilerliyor. Uygulama ilk başta tepki alsa da memnun olanların sayısı daha fazla. 
Bu da yapılan işin doğru olduğunu gösteriyor. Zaten yanlış olsa uygulamadan vazgeçilirdi. 
Aynı iradenin Bahri Sarıtepe Caddesi'ne de sihirli bir dokunuşu elzem. 
Cadde hangi belediyenin hizmet alanındadır bilmiyorum ama çözümü kim bulacaksa  çağrımız onadır.