CHP’den TÜGVA önünde basın açıklaması yaptı. Mahkemenin verdiği kararın ardından CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP’li büyükşehir belediye meclis üyeleri Bülent Mersinli, Yenal Yıldırım, partililer ile birlikte TÜGVA’ya devredilen Fatih Parkı’nın içindeki Park Kafe’nin önünde basın açıklaması yaptı.
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, TÜGVA ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının alınmasında emeği geçen ilçe başkanlarına, partinin avukatlarına ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. CHP’li Balaban açıklamasında, “Öncelikli zaferimizi kazandık ve TÜGVA ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını aldık. İnşallah önümüzdeki haftalar içerisinde iptal kararını da alacağız. TÜGVA’nın bu burada çöreklenmesine asla izin vermeyeceğiz. Manisalı’nın malı Manisa’da kaldı” dedi.  

CHP’li Balaban konuşmasının devamında TÜGVA ile ilgili başka bir iddia daha bulunarak, yeni yerine taşınan Manisa’nın Eski Müze binasının da TÜGVA’ya devredileceğini duyduklarını ve buna da müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. 

Basın açıklamasında söz alan ve açıkları davayı kazanan Manisa Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyesi Bülent Mersinli, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“TÜGVA hormonlu bir vakıf. Bütün belediyelerden ve kamu kuruluşlarından faydalanıyorlar. Nisan ayındaki meclis toplantısında alınan karardan sonra biz meclis üyeleri olarak harekete geçtik. İl başkanımız, ilçe başkanlarımız ve belediye meclis üyeleri olarak davayı açtık. Davayı kazandık. Manisalının Manisa’da kaldı. Cengiz Ergün çok istiyorsa bu yeri öğrenci yurdu olarak kullanabilir.”

CHP’li Meclis üyesi Yenal Yıldırım ise açıklamasında şöyle konuştu:

“Yönetimi ele geçirenler aslında o sistemin kölesi oluyorlar. Bununda tanımı güç zehirlenmesi. TÜGVA ile alınan karar, bu güç zehirlenmesi içinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne aslında Türk adaletinin verdiği en büyük cevaptır. TÜGVA’yla ilgili Manisa’da adaletin verdiği karar ile Türkiye’de bir çoban ateşi yandı. Bu çoban ateşinin yerelden tüm ülke genelini etkileyeceğine inanıyorum.”

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise yaptığı konuşmada, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çağrıda bulunarak, “Şu anda mahkeme alınan kararla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı. Şimdiki hedefimiz bu kararın iptali olacak. Bu davada yürütmeyi durdurma kararı yaklaşık 6 ay sonra çıktı. Normalde yürütmeyi durdurma kararları acil işlerdir. Bir ayda sonuçlanması gerekir. Ama ne yazık ki Manisa Büyükşehir Belediyesi dava sürüncemede bırakmak için davaya dosyaları geç verdi. Ama ne yaparlarsa yapsınlar yürütmeyi durdurma kararını engelleyemediler. Aylar önce bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü bu hatadan dönmesi için uyardık. Ülkene ihanet etme dedik. Ama Ergün isteyerek bu kararı aldı. Buradan Cengiz Ergün’e çağrıda bulunuyorum. Sizi öncelikle rahmetli babanıza layık bir evlat gibi davranmaya çağırıyoruz. Rahmetli babanızın kemiklerini sızlatıyorsunuz. TÜGVA dediğiniz vakıf, yandaş, çocuklara türlü tecavüzlerin yaşandığı, siyasal iktidarca beslenen ve bu vatana ihanet eden bir vakıftır. Cengiz Ergün ve kurmaylarını son kez uyarıyoruz. İptal kararını beklemeden bu işten bir an önce vazgeçsinler.” dedi.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı konuşmada, Manisalı’nın hakkını kimseye yedirmeyeceklerini dile getirerek, “Bu alınan karar işbirliğinin bir sonucudur. Sonuçta adalet yerini buldu. Biz CHP olarak tüm gücümüzle Manisalının hakkını kimseye yedirmeyiz. Bunun için gereken neyse yaparız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim