2 yıl önce yerel seçimlerde Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını yönetme yetkisini kazandıklarını ifade eden CHP’li Balaban, 2 yıl içerisinde Türkiye’de yerel yönetimlerde çok şeylerin değiştiği dile getirdi. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, “2 yıl önce bugün Türkiye’de büyük bir başarı göstererek ülkenin yüzde 50’sinden fazlasının yaşadığı şehirleri yönetme yetkisini kazandık. Bu 2 yılda çok şeyler yaşandı, dünyada ve ülkemizde birçok şey değişti. Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler ise sadece ülkemizde değil dünyada göze çarpan yenilikler üretmeye, halkçı belediyeciliğin sosyal demokrasi anlayışının en güzel örneklerini sergilemeye devam etmektedirler.” ifadelerini kullandı. 

CHP Manisa İl Başkanı Balaban, Türkiye’de 2 yıl içerisinde tarih yazdığını ve yazmaya devam ettiğinin altını çizerek şunları ifade etti:
“Sadece çalışkanlıkları ile değil şeffaf belediyecilik anlayışları ile de tüm belediyelere örnek olması gereken 11 Büyükşehir Belediyemiz deyim yerindeyse tarih yazmaktadırlar. İstanbul’da, Ankara’da yapılan yolsuzlukların ise bir bir gün yüzüne çıkmasıyla rant için değil halk için belediyeciliğin önemi de bir kez daha anlaşılmaktadır. Belediyelerimiz sadece proje üretmekle kalmayıp bir yandan hizmet edip bir yandan belediyelerin milyarlarca lira olan borçlarını ödemektedirler. Buradan öncelikle 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza bir şehri yönetmenin, sosyal demokrasi anlayışının en güzel örneklerini yansıttıkları için teşekkür ederiz.”
CHP’Lİ 4 BELEDİYE BAŞKANINA ‘MAHŞERİN DÖRT ATLISI’ BENZETMESİ
CHP’li Balaban, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Manisa’da önemli bir başarını altına imza attıklarını ve il genelinde 4 belediye kazandıklarının altını çizerek, 2 yıl içerisinde partili 4 ilçe belediyenin bulunduğu bölgesinin çehresini değiştirdiğini dile getirdi. 
CHP’li Balaban yaptığı acıkmada şu ifadelere yer verdi; “Manisa’da Millet ittifakı ortaklarımız ile birlikte çalışarak kazandığımız 4 ilçe belediyemiz ise göreve geldikleri andan itibaren hız kesmeden yenilikçi çalışmalar yapmaya devam etmektedirler. Ben 4 İlçe Belediye Başkanımıza ‘Mahşerin 4 Atlısı’ diyorum. 4 ilçe belediyemizde yapılan çalışmalar öncelikle tüm ilçelere ve sonrasında da deyim yerindeyse sınıfta kalan Büyükşehir Belediyesi’ne örnek olmalı.  Özellikle pandemi süreciyle birlikte halkının her daim yanında olan belediyelerimiz bu süreçte de hız kesmeden halka dokunmaya, halk için çalışmaya devam ettiler. Büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesini her daim çalışmaları ile onurlandıran ilçe belediyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim.”

CHP’li belediyelerin iktidar olduğu yerel yönetimlerde Millet İttifakı ortağı İyi Parti’nin payının büyük olduğunu altını çizen CHP’li Balaban açıklamasında, özellikle rant için üretilen projeler karşısında İYİ Parti’li meclis üyelerinin her zaman CHP gibi dimdik durduğunu ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, “Sadece ilçe belediyelerimiz değil, belediye meclis üyelerimiz de çok yoğun çalışmalar yapmakta halk için, halka hizmet götürmek için rantçı belediyeler ile bir savaş vermektedirler. Halkını ötekileştiren belediyecilik anlayışının, rant için üretilen projelerin karşısında dimdik duran, tüm Belediye Meclis üyelerimiz ve ittifak ortağımız İyi Parti’li Belediye Meclis Üyelerimize verdikleri emek için teşekkür ederiz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bundan sonrasında da işçimizin, esnafımızın, öğretmenimizin, öğrencimizin, emeklimizin yani tüm kesimleriyle toplumun yanında olmaya, çözüm odaklı siyaset anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki Manisa ilk yerel seçimlerde Millet İttifakı’na yetki verecek ve halkımız Akhisar’da, Alaşehir’de, Saruhanlı’da ve Turgutlu’da olduğu gibi ‘halk için belediyecilik’ anlayışıyla tanışacaktır.  Manisalı hemşerilerimize buradan bir kez daha sesleniyoruz, bizler sizleri çok seviyoruz ve biliyoruz ki Manisa iyi yönetilmeyi hak ediyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim