HABER: SERKAN ÖZCAN 
Manisa’da karton toplayıcılığı yapan 30 yaşındaki evli Afganistan asıllı Amrudin Rahımi’nin hayat hikayesi yürekleri burktu. Türkiye’ye bir yıl önce gelen ve Manisa’ya yerleşen Rahimi, şampiyonluktan karton toplayıcılığına uzanan hikayesini anlattı. Afganistan’dan iç savaştan kaçıp 10 yıl önce İran’a yerleştiklerini dile getiren Rahımi, İran’da eğitim gördüğünü ve zamanla muaythai sporuna merak saldığını söyledi. Savaşın içinden kaçıp azmiyle Asya şampiyonluğunu kazanan Rahımi, muaythaide milli sporcu olma başarısını da yakaladı. Ancak İran’ın Afgan asıllı kişileri ülkesinde istememesi üzerine Türkiye’ye gelmek zorunda kaldığını dile getiren Rahımi, çok sevdiği muaythai sporundan uzak kaldı. Ailesini geçindirmek için Manisa’da kağıt toplayıcılığına başlayan Rahımi, “Ben muaythai sporunda Asya şampiyonluğu kazandım. Yaklaşık 25 şampiyonluğum var. Kendimi bu alanda çok geliştirmiştim. Ancak hayatımız hep savaş içinde geçti. Ben bu savaşın içinden kendime yeni bir yol çizmek isterken Türkiye’ye geldim. Burada kağıt topluyorum, inşaatlarda çalışıyorum” diye konuştu.
MÜCADELEYİ HİÇ BIRAKMADI
Mücadeleyi bırakmadığını, yaşadıklarına rağmen azmini yitirmediğini dile getiren Rahımi, spora olan merakı nedeniyle spor salonunda muaythai eğitmenliği ve hakemlik yapmaya başladı. Rahımi, “Benim gibi olan insanların hayatı gerçekten çok zor. Ailemi geçindirmek zorundayım, ama hayallerimin de peşinden gitmek istiyorum. Bana yardım eli uzatılırsa yeniden şampiyonluklar kazanabilirim, bunun hayaliyle yaşıyorum” dedi.
 
TÜRKİYE ADINA YARIŞMAK İSTİYOR
Eski günlerine özlem duyan Rahımi, ailesini geçindirmek için karton topladığını ve bundan hiç utanmadığını anlattı. Ancak sporu çok sevdiğini ve Türkiye’de de bu spora devam etmek istediğini anlatan Rahımi, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade etti. İran’da üniversite okuduğunu iktisat bölümünden mezun olduğunu dile getiren Rahımi, “ Türkiye bize kucak açtı. Savaştan kaçıp buraya sığındık. Türkiye’yi çok seviyorum. Ama eski günlerimi de özlüyorum. Ben milli sporcuydum, üniversiteyi de okudum. Bu tecrübemi Türkiye’de sürdürmek istiyorum” diye konuştu. Türkiye adına yarışmak istediğini de ifade eden Rahımi, uluslararası yarışmalarda kendisine kucak açan Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.
Foto altı: Afganistan’daki iç savaştan kaçıp İran’da milli sporcu olmayı başaran ve Asya şampiyonluğunu kazanan Amrudin Rahımi, Manisa’da karton toplayıcılığı yaparak geçimini sağlıyor.
 

Editör: TE Bilişim