Akkal'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı şöyle:                                    

"Millî Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin sönmeyen ve hiç sönmeyecek olan bağımsızlık meşalesidir. 102 yıl önce "milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yayılan bu kutlu mücadeleyi başlatmıştır.  
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceği, umudu ve uğrunda binlerce şehit verilerek kendisine emanet edilen bu kutsal vatanın mirasçılarıdır. Bizlere düşen ülkemizin güçlü geleceği için diline, tarihine ve kültürüne sahip çıkan, Cumhuriyet’i ve demokrasiyi koruyan, ulusal ve evrensel gelişmeleri takip eden, bilim, sanat ve teknoloji alanında gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede Türkiye’yi medeniyetin beşiği haline getirmektir. 
Hiç şüphe yok ki milletimiz, Cumhuriyetimizin şanlı geçmişinden, Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketi’nden miras aldığı bilinçle ve inançla ülkemizin geleceğini koruyacak; içeriden ve dışarıdan gelen tehditlere, bölücü ve yıkıcı odaklara asla fırsat vermeyecektir.  
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kıymetli hemşehrilerimizin ve aziz Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Editör: TE Bilişim