Manisa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:  
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI:
Akhisar ve Kırkağaç İlçelerinde yaşanılan depremler sonrasında hasar tespit çalışmaları görevli ekipler tarafından yapılmıştır. Tamamlanan ön hasar tespit çalışmalarında; 1306 az hasarlı, 434 ( 14 ü metruk) ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir. Acil yıkılması gereken ve çoğunluğunu metruk binaların oluşturduğu 151 binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir.
Depremden zarar gören bölgelerde ‘Kesin Hasar Tespit Çalışmaları’ devam etmektedir.
BARINMA HİZMETLERİ:
Yaşanılan depremlerin hemen sonrasında vatandaşların barınma ve korunma ihtiyaçlarını sağlayabilmek için Manisa Valiliği koordinesinde çalışmalar başlamıştır. Depremden zarar gören vatandaşlarımız için; 32 mahallede toplam 534 aile çadırı, 24 mahallede toplam 94 adet yaşam konteyneri kurulmuştur. Konteyner da kalmak istemeyen 17 aileye de kira yardımı yapılmaktadır. 
Kurulan çadır ve konteynerlerin alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır. 
AYNİ ve NAKDİ YARDIM ÇALIŞMALARI: 
Deprem sonrasında vatandaşlarımızın gıda ve yakacak ihtiyaçları ivedilikle sağlanmıştır. Akhisar ve Kırkağaç depremlerinden zarar gören vatandaşlarımız için ilgili kurumlar tarafından da toplam 8.908.543,14 TL (kira yardımı dahil) nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirilmiştir.
PSİKO SOSYAL DESTEK VE EĞİTİM FAALİYETLERİ:
AFAD İl Müdürlüğü personeli tarafından deprem bölgesi ve il genelinde 34 okulda 11.566 öğrenci ve 850 öğretmene Temel Afet Bilinci Eğitimi verilmiştir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psiko Sosyal Destek Çalışma Grubu tarafından deprem bölgesinde, 396 hane ziyareti ile 1031 kişi, Psikoeğitim Grup Çalışmaları ile 1212 kişiye olmak üzere toplam 2243 kişiye psiko sosyal destek verilmiştir.
 

Editör: TE Bilişim