İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olan Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Akan mesajında tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlarken, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle milyonlarca ailenin mutlu bir bayram geçiremeyeceğini ifade etti. 

Akan açıklamasında, "Kurban Bayramı paylaşmanın, kardeşliğin, yardımseverliğin, misafirperverliğin, hoşgörünün ve barışın sembolüdür. Kurban Bayramı kimseye duyurmadan olmayana yardım etmek, sofralarımızı eşitlemektir. Kurban Bayramımızın tüm İslam alemine, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyerek tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu bayramı da ne yazık ki koronavirüs gölgesinde geçireceğiz. Her ne kadar normalleşme tedbirleri hayata geçirilmiş olsa koronavirüsün bitmediğini unutmayalım ve sosyal mesafe ile hijyene dikkat edelim. Önümüzdeki bayramda kalabalık sofralarda yeniden bir araya gelmek istiyorsak tedbiri elden bırakmayalım" dedi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan mesajında, "AK Parti iktidarının yanlış politikaları, adam kayırmacılığı, adrese teslim ihaleleri, israfı, topluma hiçbir faydası olmayan projeleri, adalet tanımaz yönetim biçimi nedeniyle Türkiye'de milyonlarca aile için bayram bayram değil, büyük bir ekonomik buhran demek oldu. Marketlerde poşetleri doldurmak imkansız hale geldi. TÜRK-İş'in Haziran ayı verilerine göre açlık sınırı 2 bin 864 TL, yoksulluk sınırı 9 bin 331 TL oldu. Bekar bir çalışanın minimum düzeyde yaşama maliyeti 2 bin 437 olarak açıklandı. Haziran ayında mutfak enflasyonu, Mayıs ayına göre yüzde 1,22 oranında arttı. Et, tavuk, balık, sakatat ve bakliyat ürünlerin bulunduğu grupta et yine zamlandı. Geçtiğimiz 12 ayda gıda enflasyonunda yaşanan artış oranı ise yüzde 16,66 oldu. Temel bir gıda ihtiyacımız olan et tüketmek artık neredeyse bir hayal. Tekstil, kırtasiye gibi gruplarda çok büyük bir pahalılık var. Konut fiyatları ve kiralar zaten dudak uçuklatıyor. Esnafımız 1,5 yıldır 'ben bilirim' politikalarıyla büyük bir felakete sürüklendi. Ülkemizde milyonlarca vatandaşımız, birileri zengin olsun diye açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi. Bu bayram, ne yazık ki herkes için bayram değil. Milyonlarca aile çocuklarına bayramlık kıyafet alamayacak, milyonlarca aile gönül rahatlığıyla bayram sofrası kuramayacak. İYİ Parti, ülkemizi ve açlık sınırına reva görülen vatandaşlarımızı doğru ve etkili politikalarıyla bu mahkumiyetten kurtaracak. Seçimin ardından bayram, herkes için bayram olacak. İYİ Parti, herkese İYİ gelecek" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim