1 Haziran itibariyle Türkiye’de normalleşme süreci başladı. Normalleşme süreciyle Yunusemre’de iş yerleri açılan kıraathane esnafını ziyaret eden İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan hem esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti, hem de sorunları dinledi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Pandemi sürecinden bu yana büyük mağduriyetler yaşayan kahveci esnafımız, normalleşme süreciyle birlikte iş yerlerini açtı. Bizler de Yunusemre ilçemizde faaliyet gösteren kahveci esnafımızı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. 1 yıldan bu yana esnafımız darboğaz içerisinde yaşamaya çalışıyor. Bu süreçte esnaf borçlandırıldı, şimdi de kredi ödemeleriyle boğuşuyor. Kahveci esnafımız çektikleri kredilerin faizsiz bir şekilde en az 6 ay olmak üzere ertelenmesini talep ediyor. Eğer krediler ertelenmezse birçok esnaf, iş yerlerini açmaya izin verilmesine rağmen dükkanlarını kapatacak. Esnafımızın bu borç batağından kurtulması için hükümetin acil olarak yeni bir destek paketi açıklaması gerekmektedir. Esnafımızın yaşaması için gereken tüm adımların atılmasını ve herkese rahat bir nefes aldırılmasını talep ediyoruz. İYİ Parti her zaman esnafın yanında olacak” dedi. 

Kahveci esnafı, kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’a teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim