Özkan, mesajında, Kurban Bayramı’nın, nefsini terbiye edenlerin, hiçbir canlıyı incitmeyenlerin ve çevresine güven verme gayretinde olanların bayramı olduğunu belirterek, “Neşe ve coşku günleri olan Kurban Bayramı’na hep birlikte bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı, bizlere Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini yeniden hatırlatır. Bu bayram, sabrı ve şükrü kuşananların, varoluşumuzun hikmet ve gayesi doğrultusunda bir hayat sürenlerin bayramıdır. Bu bayram, değerlerimizi yaşatanların; yetime, yoksula, yalnıza, kimsesize yaklaşanların, çaresizlere çare olanların bayramıdır” dedi.
Mesajında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Özkan, “Kurbanımızı paylaşmak bizim için ebedi mutluluğu ve huzuru elde etmenin kapısını aralar. Bu bayramda, yalnızlara, kimsesizlere, yoksullara, boynu büküklere ve yaşlılara bayram sevinci götürelim. Kırılan kalpleri, yıkılan gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur edelim. Kardeşliğimize ve bayram sevincimize gölge düşüren dargınlıklara, küskünlüklere ve çekişmelere bugün bir son verelim” ifadelerini kullandı.
Covid 19 salgınının etkilerinin devam ettiğini hatırlatan Özkan, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
“Tüm dünyayı etkisi altına alan salgını devam ediyor. Bu salgını atlatmak için bizlere de önemli görevler düşmektedir. Bayramda da temizlik, maske ve mesafe kuralına harfiyen uyalım. Sevdiklerimizle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram için önlemlerimizi mutlaka alalım. Tüm Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim