Manisa’da kültür şöleni devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Manisa Kitap Fuarı büyük ilgi görmüştü. Bu yılki Kitap Fuarı’nda, 104 yayınevi, 100’den fazla yazar ve çizeri Manisalı kitapseverlerle buluştu. 
Son günlerde ismi büyükşehir belediye başkan aday adayları arasında geçen AK Parti eski milletvekili Selçuk Özdağ, fuarı ziyaret etti. Stantları tek tek dolaşan Özdağ, ünlü yazar Ahmet Ümit ile Manisalı yazarları selamladı.

"OKU DİYEN MEDENİYETİN ÇOCUKLARININ ELİNDE KİTAP YOK"
Kitap fuarının Manisa için büyük kazanç olduğunu ifade eden AK Partili Özdağ şunları söyledi: “Kitap fuarındayız. Kitap fuarını ziyaret etmek benim için bir bahtiyarlık. Buna vesile olan SNS Fuarcılık’a çok teşekkür ediyorum. Bu ikincisi, inşallah üçüncülerle, dördüncülerle, beşincilerle hep devam edecek. Manisa, medeniyetler tarihinin olduğu yer. Lidya’nın, Sart’ın şehri. Daha sonra Saruhan’ın kenti. Ardından Selçuklu ve Osmanlı’nın kenti. Büyük sultanlar burada yetiştiler. Fatih gibi Kanuni gibi insanlar, 5 sultan 17 şehzade. Bunlar büyük medeniyetler kurdular. Önce devlet kurdular sonra bu devletlerini kültürle tanıştırdılar sonra medeniyetle buluşturdular, imparatorluk oldular. Bunun bir tek sebebi vardı; Herkes ‘Kılıç’ der ama ‘Kalem’ olmazsa kılıç olmaz. Kalem olacak. Buradaki insanlar kalemlerini konuşturuyorlar; yazıyorlar, çiziyorlar. Marifet iltifata tabi. Yazarlar burada, yayınevleri burada. Manisalılar buraya iltifat etsinler. 10 gün boyunca bu kitap fuarı devam edecek. ‘Oku’ diyen bir medeniyetin çocuklarının elinde kitap yok!"

"ÇOCUKLAR KİTAPSIZ KALMASIN" 
Manisa kKtap Fuarı'na çocukların ve gençlerin gelmesi gerektiğine vurgu yapan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklar kitapsız kalmasınlar, kitapsız olmasınlar, kitaplı olsunlar. Kitap medeniyeti bizim medeniyetimiz. Gözyaşı medeniyeti, Türk-İslam medeniyeti, Osmanlı medeniyeti ama en güzeli de kitap medeniyetidir. Kitap medeniyetinin çocuklarında kütüphaneler eksik olmasın. Fuarları, kitapları eksik olmasın. Her evde her okulda kütüphane olsun. Şehirleri de kütüphaneler süslesin inşallah. Manisa’da da yine aynı şekilde bir kütüphane yapıyoruz hükümet olarak. Bir de müze yapıyoruz. Böylece bir yandan dünden bugüne insanlığın bize bıraktığı her eseri gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz. Aynı zamanda bir kütüphaneyle beraber de çocuklarımızı kütüphanede kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Halk kütüphaneleri açtık. Yapanlara teşekkür ederiz."

"BÜTÜN YAZARLAR TÜRKİYE'NİN YAZARLARI" 
"Bugün kitap fuarında çok önemli yazarlar buraya geldiler." diyerek sözlerini sürdüren Özdağ, "Burada bütün yazarlar Türkiye’nin yazarları. Sağcısıyla, solcusuyla; dinlisiyle, dinsiziyle; Alevi’siyle, Sünni’siyle; Kürt’üyle Türkmen’iyle bizim yazarlarımız. Bu yazarlar Türkiye’yi yazacaklar. Türk insanını yazacaklar. Sosyal meselelerimizi, kültürel meselelerimizi yazacaklar. Aşklarımızı yazacaklar, hikayelerimizi yazacaklar. Ninnilerimizi, manilerimizi, dünümüzü yazacaklar. Dünü bugüne taşıyacaklar, bugünü yarınlara gelecek kuşaklara taşıyacaklar. Bu nedenle bu insanlara iltifat etmemiz lazım. Ben SNS Fuarcılık’a bu gayretli çabası için çok teşekkür ediyorum. Bu çabalara herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü özgürlüğün olduğu yerde hür düşünce başlar. Hür düşüncenin olduğu yerde de hür fikirler, özgürlük, hür düşünce zenginliği getirir. Manevi, kültürel zenginliği meydana getirir. Hür düşüncenin olduğu yerde mutluluk vardır. Hür düşüncenin olduğu yerde huzur vardır. Hür düşüncenin olduğu yerde tahammül vardır. Bir noktada tolerans vardır, hoşgörü vardır. O nedenle şehrimize adım atan tüm yazarlara teşekkür ediyorum. SNS Fuarcılık’a, Saruhan Bey’e, onların arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah bu fuarlarla beraber Manisa halkı buraya iltifat edecek. Medya mensupları bunu taşıyacaklar, Manisa’ya mal edecekler. Ta ki Demirci’nin Ören Köyü’nden öbür taraftan Soma’nın Çerkez Hamideyesi’nden, bir diğer taraftan Alaşehir’in Karadağı’ndaki köylü Hüsmen Ağa da gelecek buraya. İşçim de gelecek, esnafım da gelecek. Belki çocuklarına kitap götürecekler. Kendileri de akşamleyin kitap okuyarak yatacaklar. Artık elimizde dijital makineler var. Dijital makineler bizi körleştiriyor. Yeniden uyanık hale gelmemiz için de kitap almamız gerekiyor. İnşallah Manisalılar, Şehzadeler kentinin çocukları, Şehzadeler kentinin insanları medeniyet kentinin insanları bu kitaba iltifat edecekler diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim