Türkiye olarak pandemi sürecini iyi yönettiklerini vurgulayan Hızlı, “Burada Manisa ile ilgili meselelerimizi nasıl konuşacağımızın kararını birlikte verelim istedik. Pandemi sürecinden çıktığımızı düşünüyoruz. Aşılama ile birlikte işin zorunu atlattığımızı düşünüyorum. Okumalarımızı sadece salgının Türkiye’de olmadığını düşünerek yaparsak daha sağlıklı olur. Türkiye olarak bu dönemi çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Bu anlamda ayrıcalıklı bir ülke haline geldik. Siyaseten bu bağlamda önümüzde 2023 seçimleri var. Biz AK Parti İl teşkilatları olarak bu dönemde seçime hazırlanıyoruz. Türkiye’de bu pandemiden çıkmaya çalışan bir iktidar partisi var. Bu pandemi sebebiyle bize yardımcı olmaya çalışan millet var ama bu bağlamda meseleleri araçsallaştıran içselleştirme konusunda büyük bir zafiyet oluşturan bir muhalif kesim var. Bunun bir ülke yararına olmadığını düşünüyorum. Bu bize çok ciddi enerji kayıpları veriyor. Bunları yerele indirgemek istemiyorum. Çünkü daha güçlü bir Manisa hedefliyoruz. Bu bağlamda yerel siyaset içerisinde daha çok Manisa’nın dinamiklerini harekete geçirmek ve daha iyi bir noktaya nasıl taşıyabiliriz buna bakmak lazım” dedi

Güçlü Türkiye büyük Türkiye için 2023 seçimlerine önem verdiklerini kaydeden Başkan Hızlı,  her türlü zorluğa rağmen 2023 seçimlerinin AK Parti açısından en kolay seçim olacağını belirtti.  İktidar partisi olarak sorumluluklarının işleri yönetmek olduğunu ifade eden Hızlı, “2023 seçimlerinin daha özel bir anlamı var. Türkiye çok güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam ediyor. Ama 2023 seçimlerindeki sonuç itibariyle bu yürüyüşünü devam ettirmesi gerekiyor. Kamuoyunun sürekli konuştuğu anketler spekülasyonlar var. İktidarı zayıflatmak bağlamında gelişi güzel kullanıldığını düşünüyorum. Muhalefetin kullandığı veriler ile bizim kullandığımızı veriler arasında büyük farklar var. Vatandaşımız ile sahada temas ettiğimizde bu durum çok farklı. 2023 seçimlerine kadar oluşturulmuş olan siyasi iklim içerisinde zor bir süreç bizi bekliyor. Fakat her şeye rağmen 2023 seçimlerinin AK Parti açısından en kolay seçim olacağını düşünüyorum. 2023’e kadar sıkı bir çalışma göstereceğiz. En güçlü tarafımız öyle bir sağduyulu milletimiz var ki temas ettiğimizde en zor şartları bile geçiren esnaflarımız bize bu durumdan güçlü bir şekilde çıkacağımızı söylüyor. 2023 seçimlerinden sonra bir okuma yapmak gerekiyorsa konuştuklarımızı bu şekilde anlatmayacağız. Türkiye çok farklı bir siyasi atmosfere girecek” diye konuştu. 


Manisa’da bir eylem planın gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Hızlı, “Manisa’da söylediğimiz bir şey var. Büyük bir varlığa sahibiz.  En önemlisi demografik yapı ve insan kaynağımız. Fakat çok önemli de bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelin hep birlikte çok iyi yönetilmesi gerekiyor. Bu bağlamda bu şehrin bir eylem planın yapılmasına ilişkin söylediğimiz bir şey vardı. Bu konuyu sayın valimiz ile de paylaştık. Kendisi de bu konuda çok kapsamlı çalışmaya adım attı. Bütün Manisa dinamikleri ile birada eylem planı gerçekleşecek.  Hiçbir alanın boş bırakılmadığı tamamen kendi dinamikleri ile oluşturulacak bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma sonrasında Manisa bahsettiğimiz potansiyeli ülkemizin hizmetine sunacak. Bu konuda atılmış ve atılacak adımlar var. Biz de teşkilat olarak katkı sunmak istiyoruz. Bunun teori anlamında katkısında bulunduk. Bu çalışma önemli bir örnek teşkil edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim