Ertelenme kararını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kütahya, Afyonkarahisar, Batman ve Siirt 7. Olağan İl Kongrelerine, Vahdettin Köşkü'nden video konferansla katılarak, önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı yeni kararı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde pek çok faaliyete sınırlama getirildi. Siyasi parti kongreleri için ise herhangi bir engel bulunmuyor. Buna rağmen salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongrelerimizi erteliyoruz. Yeni dalgayı da kırdığımızda aydınlık günler gelecek. Salgın kontrolden çıkarsa daha büyük problemler çıkar” dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından Aralık ayının başlarında yapılması planlanan AK Parti Manisa 7. Olağan İl Kongresi başka bir tarihe ertelendi. Bazı ilçelerde kongreler pandemi öncesinde bazılarında ise pandemi sonrasında yapılmıştı. 7. Olağan Kongre süreciyle beraber devam eden 6. Kadın Kolları Kongre ve 6. Gençlik Kolları Kongresi de ertelendi. AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı bugüne kadar Ahmetli, Demirci, Köprübaşı, Kırkağaç, Gölmarmara, Gördes, Kula, Sarıgöl, Selendi’de ilçe kongrelerini tamamlarken Akhisar, Alaşehir, Salihli, Turgutlu, Soma, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerinde kongreler ertelendi. 
AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı ise Demirci, Salihli, Saruhanlı, Soma, Ahmetli, Alaşehir, Selendi, Sarıgöl, Gördes, Kula ilçe kongrelerini tamamlarken,  Şehzadeler, Turgutlu, Akhisar, Yunusemre, Gölmarmara, Köprübaşı, Kırkağaç  kongreleri ise ertelendi.

Editör: TE Bilişim