Ahmetli ve Turgutlu arasındaki alanda geçtiğimiz hafta çıkan yangınlar sonrası bölgede hasar tespiti tamamlandı. Geniş bir alanda etkili olan ve bazı mahalleleri tehdit eden yangın bölgesine giden AK Parti Manisa Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Tamer Akkal bölge sakinlerini dinledi. 


"DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR YARALAR SARILACAK"
Ahmetli’ye bağlı Bahçecik,Hacıköseli ve Akçapınar ile Turgutlu’ya bağlı Baktırlı ve Sivrice mahallerinde etkili olan yangın bölgesini inceleyen Akkal, bölgenin son durumu ile ilgili de yetkililerden bilgi aldı. Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağını ifade eden AK Partili Akkal, “4 gün süren yangınlar hepimizi endişelendirdi ancak yangın söndürme ekiplerimiz ve vatandaşlarımızın büyük gayreti ile bu afeti en azından can kaybımız olmadan atlattık. Bundan sonra bizlere düşen yangından etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılamak zararlarının karşılanması için gerekli görüşmeleri gerçekleştirmek olacak. Devletimiz yaşanan her afet sonrası vatandaşına gereken desteği vermiş bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ayrıca yanan bölgede ilerleyen günlerde ağaçlandırma faaliyetlerinin de başlamasını bekliyoruz. Yanan ağaçlarımızın yerine yenilerini dikerek gelecek kuşaklarımıza yeniden yemyeşil bir doğa bırakacağız. Kaymakamlıklarımız belediyelerimiz il müdürlüklerimiz konunun takipçisi olacak. Dileğimiz bundan sonra böyle üzücü hadiselerin yaşanmaması.”ifadelerini kullandı. 

ÇİFTÇİLERE YEM DAĞITILDI
Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile ayrıca yangında hayvan yemleri zarar gören vatandaşlar için ayrıca 12 bin 500 kilo hayvan yemi dağıtımı gerçekleştirildi. Samanları yanan vatandaşların da saman ihtiyaçları karşılanacak. AK Partili Akkal'a Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Murat Yıldırım, Manisa Tarım Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Tarım Kredi Yem Denizli Şube Müdürü Cem Karataş, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan,AK Parti Manisa İl Yönetim Kurulu Üyesi Malik Biber, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Serkan Baş,AK Parti Ahmetli İlçe Başkanı Harun Kaçar, mahalle muhtarları ile Ahmetli Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri de eşlik etti. 

Editör: TE Bilişim