Ak Parti'li Akkal mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar, milletçe birbirimizi daha fazla özümsediğimiz ve hasret giderdiğimiz özel günler olmasından dolayı yönden büyük önem taşımaktadır. Ancak bu yıl pandemi dolayısıyla bayramlarımız mesafeli geçecek. Ramazan Bayramı sürecini biraz daha sıkı tedbirlerle geçirmiştik. Ancak Kurban Bayramı sürecini yeni normal olarak geçireceğiz. "Yeni normal"den anlamamız gereken, her bireyin kendi önlemini başkalarını düşünerek alması gerektiğidir. 

Milletçe bu zorlu süreci büyük bir özveri ile devam ettirmemiz geleceğimiz için önem arz ediyor. Bu bayram da aynı geçen bayram olduğu gibi mümkün olduğunca mesafemizi korumalı, kalabalık aile ortamlarından uzak durmalıyız. Kurban kesim yerlerinde her türlü önlemin alındığından emin olmalıyız. 

Temizlik, maske ve mesafe; bu yeni normalin vazgeçilmez kavramları. Kurallara riayet etmek bir zorlama gibi görülmemeli, aksine kendimizin ve çevremizin sağlığını korumak için bir gereklilik olarak algılanmalıdır. Bazen onaylamadığımız ve görmek istemediğimiz manzaralarla karşılaşıyoruz. Bu bayram da kendimize şu şekilde kural koymalıyız: "Karşıdan selamla, kesinlikle sarılma, el sıkışma. Göz göze bayramlaşsak da gönüllerimizin bir olduğunu biliyorum” şeklinde kendimizi ve çevremizi uyarmalıyız. Geçen bayramda camilerimiz ibadete kapalıydı, bu bayram camilerimiz açık olacak. Bayram namazında da gereken özeni ve kontrolü sağlamalıyız. Bayramlaşma merasiminden olabildiğince uzak duralım ki, virüsün sevdiği ortamı yaratmayalım. 5 aydır verdiğimiz büyük mücadeleyi biraz daha sürdürmeli ve bu sınavdan en iyi notu alarak çıkmalıyız. 

Unutmamamız gereken bir diğer konu da bayramlarda küskünleri barıştırmayı yoksulu, ihtiyacı olanı daha fazla düşünmeyi hem kendimiz hem de çevremize hatırlatmak olacaktır. Çocukları sevindirmeyi yaşlılarımızın gönlünü almayı da unutmamamız gerekiyor.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm Manisalı hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, mübarek bayramımızın milletimize, İslam alemine ve insanlığa sağlık, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilişim