Ahmet ÜNSAL/Manisa
İsmet İnönü Anadolu Kız Meslek Lisesinin geniş bahçesindeki iftara  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, Çekom Müdürü Güngör Bozlak, Türkiye’nin birçok ilinde bulunan 3 bin’in üzerinde kardeşler ve üç kuşak aileleriyle birlikte iftarda buluştu.
 
Dört yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan kardeşlerden Ali Yaman, Nurettin Kalyoncu, Bülent Ecevit Özbek, Hasan Subaşı, Celal Bayar İsel, Süleyman Akkaya, Hamit Ataş, Hüseyin Söbe, Murat Türe, Ayhan Yıldırım, İrfan Karakaya, Ömer Sezen ve Mustafa Kayan’ın önderliğindeki kardeşler ve üç kuşak bulaşmasını da kapsayan iftar yemeğine Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü adına katılımın olmaması üzüntü yarattı.
  Kardeşler ve üç kuşak aileler iftar yemeğinden önce birbirleriyle bol bol hasret giderirken bu sohbet iftarın ardında içilen çaylarla daha da zirveye ulaştı. Herkes birbirlerine cep telefonlarını verirken ortak Watsaap grubu oluşturdular.
  Etkinliğin öncülüğünü üstlenen Ali Yaman ise “Bizden önceki ağabeylerimiz ve annelerimizi burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Bizler yıllarca anne ve babasız bir yaşam sürdük ancak bundan sonraki yaşamlarımızı vatanımız için sürdüreceğiz. Annesiz ve babasız kalabiliriz ancak vatansız kalamayız. Vatanı olmayanın geleceği de olmaz. Anneleri ve babaları olanlar mutlak vatanımıza sahip çıkalım. Bu iftar geleneği ve dönemler halindeki buluşma piknikleri ile aramızdaki hasreti sonlandıracağız” dedi.
  
“İNANIN BÖYLESİ BİR BİRLİKTELİK BEKLEMİYORDUM. SİZLERİ YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Emiroğlu ise böylesi kardeşler buluşmasına gelmiş olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek;
“Genel Müdürlük olarak bu çocuklarımızın hayattaki tüm faaliyetlerini çok yakından takip ediyoruz. Eksiklikleri İl Müdürlerimiz ile yaptığımız toplantılarda ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İnanın böylesi bir birliktelik beklemiyordum. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Bizimde arzu ettiğimiz böylesi birliktelikler ve kaynaşmalar. Buradaki birleşmeyi Genel Müdürlüğümüze söyleyeceğim. Türkiye’ye örnek bir aile topluluğu içerisinde bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum.”
Türkiye’nin her yerinden ve Manisa’nın ilçelerinde katılan tüm kardeşler yemekten sonra bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  
Editör: TE Bilişim