Ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Güreşçi Keram Kamal, hedefinin Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya kazanarak efsane bir sporcu olmak istediğini söyledi. 2014 yılında başladığı güreş hayatına 2016 yılından itibaren olimpiyatlarda yarışma hedefin ortaya koyduğunu ifade eden Kamal, “Avrupa ve dünya şampiyonlarına çıktıktan sonra benim hedefim hep olimpiyatlardı. Bu benim için bir hayaldi. Çok şükür hayalim olan, çocukluğum olan bir başarıya ulaştım ve olimpiyata gidiyorum. Bir adım attım sırada koşmak var inşallah. Zor olanı yaptık, şimdi madalya alıp Manisa’ya, ülkemize efsane bir sporcu olmak istiyorum. Ben normal bir şampiyon değil efsane bir sporcu olmak istiyorum. Bu yolda bana yardımcı olan, emeği geçenden Allah razı olsun” diye konuştu. 
Bu maçlardan önce 4 turnuvaya katıldığını belirten Kamal, “Biraz dinlenmek istiyorum. Kendime gelip önümde bir Avrupa Şampiyonası var. Orayı da iyi atlatıp ondan sonra bütün odak noktamı olimpiyatlara şartlandıracağım. İlk önce fizikken çalışmayı düşünüyorum, ondan sonra milli takım hocalarımın antrenman programları şeklinde inşallah olimpiyatlara 4 ay gibi bir sürede hazırlanacağım” dedi. 
Pandemi döneminin kendisi için en büyük kazanç dönemi olduğunu vurgulayan Kamal, “3 aylık dönemde bütün rakiplerim, herkes yatarken ben her gün antrenman yapıyordum.  Sağ olsunlar bana bir salon açtılar. O çalışmanın faydasını hala görüyorum” dedi. 
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Manisa olarak Kerem Kamal ile gurur duyduklarını açıkladı. Kerem Kamal’ın Manisa’da bir tarih yazdığını belirten Öztürk, en son Manisa’dan 1960 yılında bir güreşçinin olimpiyatlara gittiğini vurgulayan Öztürk, 60 yıl sonra Manisa’dan olimpiyatlara gidecek sporcunun Kerem Kamal olacağını kaydetti. Öztürk, “Bizim amacımız bu şehirde Kerem Kamal’ı rol model alarak, yeni Kerem Kamal’lar yetiştirmek olacak. Olimpiyatlarda altın madalya ile döneceğinden ümit ediyoruz. Tarih yazacaktır” dedi. Öztürk, Manisa’nın özlemi olan Güreş Eğitim Merkezi’nin açıldığını ve 30 sporcunun eğitim gördüğünü açıkladı. 
Kerem Kamal’ın kabul eden ve başarısından dolayı tebrik eden Manisa Vali Yaşar Karadeniz, sporu özellikle olimpik branşlara yaymak gerektiğini söyledi. Kerem Kamal gibi başarılı sporcuların olduğunu belirten Kamal, önemli olan bu sporcuların tespit edilmesi olduğunu söyledi. Vali Karadeniz, Kerem Kamal’dan olimpiyatlarda madalya beklediklerini ifade ederek, bu konuda mücadelesine devam etmesini istedi. Vali Karadeniz, Kerem Kamal’a altın takdim ederken, Yunus Öztürk ise, gençlik merkezinde kara kalem ile yapılan resmini hediye etti. 

KEREM KAMAL KİMDİR?
1999 yılında Manisa’da Kamal ailesinin 6 çocuğundan 2.si olarak dünyaya gelen Keremin babası pazarcılık mesleği ile uğraşmakta olup annesi ise ev hanımıdır.  Kerem Kamal ilköğrenimini Manisa Avni Gemicioğlu İlkokulu, lise eğitimini ise Akhisar Özel Yüksel Kolejinde tamamlamıştır. Şu an eğitim hayatına Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde devam etmektedir.  2010 yılı Mayıs ayında Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Avni Gemicioğlu ilkokulunda gerçekleştirilen yetenek taramasında güreş antrenörü Süleyman Güngör tarafından keşfedilen Kerem Kamal ilk olarak Manisa İl Özel İdaresi Spor Kulübünde güreş hayatına başlamıştır. Sırasıyla Akhisar Belediye Spor ve İstanbul Pendikspor kulüplerinde spor hayatına devam eden Kerem Kamal şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünde Spor Hayatına devam etmektedir. Sporcumuz ekonomik gerekçelerle ilimizde spor hayatına devam edememiş bu nedenle İstanbul kulüplerine transfer olmak zorunda kalmıştır.  Sporcu Kerem Kamal güreş hayatı boyunca,  2 Dünya Şampiyonluğu, 3 Dünya 2.liği, 1 Dünya 3.lüğü 6 Avrupa Şampiyonluğu, 2 Avrupa 1.liği, 2 Avrupa 3.lüğü ve son olarak Macaristan da yapılan Avrupa Olimpiyat elemelerinde şampiyon olarak 2021 Tokyo Olimpiyat oyunlarına gitmeye hak kazandı.

Editör: TE Bilişim