29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan derneğin kuruluş amacından bahsetti ve yapacakları çalışmaları anlattı. Başkan Ayhan, “Amacımız dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek, genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarım savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde ev - okul iş sosyal ve siyasal alanda kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmak” diye konuştu. 
Ayhan, “Bir yıl önce bu tarihlerde çok emek verdiğimiz Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Manisa Şubesini kapatmak zorunda kalmıştık. Dernek yönetiminin giderek kadının insan hakları savunuculuğundan uzaklaşması ve bir siyasi partinin politikalarına derneği hapsetmesi üzerine çok sayıda dermek şubemizle ortak karar vererek yeni bir demek çatısı altında birleşme çalışmalarına başladık. Pandemi koşullarının oluşturduğu zorluklara karşın Türkiye'mizin dört bir yanından 90 kadın arkadaşımızla bir araya gelerek, tüzük çalışmalarımızı tamamladık. 26 Ekim 2020 tarihinde  “29 Ekim Kadınları Derneği” adıyla kuruluş başvurumuzu yaptık.  Yine pandemi yasakları nedeni ile 1 Olağan Genel Kurulumuzu 22 Haziran 2021 günü gerçekleştirdik Dernekler Yasasına göre yeni şube açılışının yapılabilmesi için ilk genel kurulun, yapılması şartı olduğundan genel kurulumuzun ardından hemen yetki alarak Manisa Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdik.  Çalışma aşkımızı, Kurtuluş Savaşı kadınlarından ve toplumu ilerletme kararlılığında olanı tüm önder kadınlardan alıyoruz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürürlüğe giren devrim yasalarını koruma ve daha da ileri götürme amacındayız.  Kadınların yaşam hakları başta olmak üzere tüm temel insan haklarının ihlal edildiği günümüzde, örgütlü bir kadın hareketinin önemini derinden kavrayarak, demokrasi güçleri arasında kadın duyarlılığı ve gözüpekliği ile yer alıyoruz. Basınımızı sesimiz, kadınlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz” dedi. 
Önümüzdeki dönemde kadına şiddetin önlenmesinde ve çocuk istismarını önlemek için çalışmalar yapacaklarını belirten Ayhan, “Kurucu üyelerimizin arasında avukatlarımız var. Eğitimle ilgili çalışmalar yapacağız. Eğitimci arkadaşlarımız var. Daha fazla kadının siyasette yer alması için eğitim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Kadınların evden dışarı çıkarken istihdam edilmesi için kooperatif kumru çalışmalarımız olacak. Ama ilk olarak derneğimizin kuruluş amaçlarını anlatacağız. Çok kapsamlı çalışmalar yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayhan, "Kadınlara yönelik şiddet, çocuk istismarı ve hakları konularında avukatlarımız var. Bu konularda eğitimler verilecek. Eğitimci arkadaşlarımız çeşitli eğitimler verecek. Kooperatif kurma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Editör: TE Bilişim