Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı şu anda gerçekleşiyor. İYİ Parti grubunun talebi üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün görev yaptığı ilçesi değişen personel sayısı açıkladı. Başkan Ergün'ün açıklamasına göre Nisan ayından itibaren 155 personelin görev yaptığı ilçe değişti.

GÜZELYURT PAZAR ALANI TARTIŞMA KONUSU OLDU
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısında 19. Madde tartışma konusu oldu. Yunusemre ilçesinin Güzelyurt Mahallesi'nde yapılması planlanan pazar alanının ticaret alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan raporun yer aldığı maddeyi İYİ Parti grubu tartışmaya açtı. Alanın ticaret alanına dönüştürülmesine karşı çıkan İYİ Parti adına konuşan Grup Başkanvekili Gökhan Köse mevcut alanın pazar alanı olarak kalması gerektiğini söyledi. 
İYİ Parti'nin reddettiği, CHP ve BBP'nin çekimser kaldığı, MHP ve AK Parti kabul ettiği madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

19. Madde şu şekilde: 'İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun “Yunusemre ilçesi, Güzelyurt mahallesi, 5732 parselin ‘Pazar Alanı’ndan ‘Ticaret Alanı’na dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve Yunusemre Belediye Meclisi’nin 11/06/2019 tarih ve 66 sayılı kararı ile 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisinde değerlendirilmesi kararı alınan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği” ile ilgili raporu.'
 

Editör: TE Bilişim