Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu soruna çözüm olmak amacıyla Manisa Kent Rehberliği modülünü geliştirdi. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak olan 62 saatlik Manisa Kent Rehberliği kursuna katılım yaşı 13 yaşını tamamlamış olarak belirlendi. Böylece kursa katılan çocuklar hem Manisa’yı tanıyacak, hem de kurs sonunda aldığı belge sayesinde dışarıdan Manisa’ya gelenlere rehberlik edecek. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen Manisa Kent Rehberliği modül yazılım komisyonu toplantısına Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Tahsin Kalaycı, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emel Bayer, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz, öğretmenler katıldı. Kursta iş sağlığı ve güvenliği, etkili iletişim, turizm hukuk, iş organizasyonu, tur operasyonu, Manisa halk kültürü, Anadolu çağları ve Manisa’nın ilk çağlarının tanıtılması, Anadolu ve Manisa mitolojisi konularda eğitim verilecek. Manisa’nın coğrafyası ile tarihi ve turistik yerler gezilecek. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Manisa’yı en güzel şekilde tanıtacak gönülleri aradıklarını vurguladı. Demirtaş kurs ile saygı, hoşgörü, duyarlılık, doğruluk ve dürüstlük, sorumluluk, demokrasi, temsil yeteneği, paylaşımcılık, misafirperverlik, vatanseverlik ve vefa gibi değerlerin kazandırılmasının hedeflendiğini açıkladı. 

Demirtaş, “Manisa Kent Rehberliği modül yazılım komisyonu olarak toplandık. İlimizin tanıtılması için adayların yetiştirilmesi gerekiyor. Dolaysıyla şehrini tanımaya ve tanıtmaya gönüllü olan herkesin bu kurstan yararlanarak şehrini tanımaya ve tanıtmaya hizmet etmesi için bir modül hazırlıyoruz. Modülümüz bittikten sonra Hayat Boyu Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek resmiyet kazanacak. Daha sonra Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak olan kurslardan adaylarımız geçilerek şehrimiz daha iyi bir şekilde tanıtılacak.  Bu kursa emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Bu kursa 13 yaşından büyüklerin katılabileceğini ifade eden Demirtaş, 62 saatlik bir kurs düzenleneceğini kaydetti. Kursun çıkış amacından bahseden Demirtaş, “Bende Manisalıyım. Manisa’mızı tanıtalım dediğimizde bizim Manisa’da görülmesi gereken yerleri tam olarak bilemiyoruz. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde biz özellikle amatör bir ruhla şehrini tanımaya ve tanıtmaya yönelik olan herkesin bu kursa katılmasını arzu ediyoruz. Manisa’mıza gelen misafirlerimize daha iyi tanıtma adına bu modülü hazırlıyoruz” dedi. 
Şehzadeler Şehri Manisa’da tanıtılması gereken çok yerin bulunduğunu aktaran Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Tahsin Kalaycı, Manisa’nın çok zengin bir kültüre sahip olduğunu vurguladı. Bu değerlerin tanıtılması noktasında eksikliklerini bulunduğunu açıklayan Kalaycı, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu eksikliği görerek bir çalışma başlatmasının önemli olduğunu belirtti. Manisa’da kültürü tanıtmanın önemli bir görev olduğunu söyleyen Kalaycı, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün yaptığı faaliyetler içerisinde Türkiye coğrafyasındaki mevcut kültürün tabiri caizse üzerinde bina olduğu temel sütunlardan bir tanesi de Manisa olduğunun bilincinde ve farkında. Bundan dolayı da Manisa’nın tanıtılması noktasında destek oluyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim