CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Sümerbank Pamuklu Mensucat Fabrikası'nın özelleştirilmesinde yolsuzluk yapılarak, Manisa’nın malının yabancılara peşkeş çekildiğini iddia etti. Nurlu, Konuyu hakkında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması talebiyle hazırladığı soru önergesini Meclis Başkanlığı'na da sunduğunu belirtti.

"MANİSA YOLSUZLUKLAR ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR"

Et Balık Kurumu (EBK) kombinası ve Sümerbank fabrikası özelleştirmelerinin kara bir leke olarak durduğunu savunan CHP Milletvekili Nurlu, bu yüzden Manisa’nın yıllardır, yolsuzlukların şehri olarak anıldığını söyledi. Manisa Ortak Girişim Grubu (OGG) tarafından 3 milyon 750 bin dolara alınan fabrika arazisinin satışının, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, özelleştirmenin doğru şekilde ve amacına uygun yapılmadığı, devletin zarara uğratıldığı gerekçesiyle iptal edilerek hisselerin doğrudan geri alınması kararına ve tapu şerhine rağmen 143 dönüm arsanın, Hollandalı Redevco firmasına 46,5 milyon liraya satıldığını belirtti. 

" SÜMERBANK ARAZİSİ VALİLİK, BELEDİYE YA DA ÜNİVERSİTEYE VERİLMELİ"

Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan imzalı teftiş kurulu kararının tebliğinin kendi bürokratları tarafından geciktirilerek, satışa imkan sağlandığını öne süren Mazlum Nurlu, “Manisa OGG ile yolsuzluğa adı karışan dönemin Özelleştirme İdaresi yetkilileri, hala ağır ceza mahkemelerinde yargılanmaktadır. 22 ve 24. dönem Manisa milletvekilimiz Hasan Ören ve Yargıtay üyesi hemşehrimiz Ali Suat Ertosun’un verdiği mücadele ve açılan davalarla arsa satışı bugüne kadar durdurulmuş ve fakat satış işlemi mahkemece onaylanmıştır. Sümerbank arazisinin özelleştirilmesindeki yolsuzluklar, gerek mahkeme kararlarıyla gerekse Başkanlık Teftiş Kurulu raporlarıyla tespit edilmişken arsanın Hollandalı Redevco firmasına verilmesi kararı doğru olmamıştır. CHP olarak ilk günden beri söylediğimiz şekilde arsanın, kamu yararı gözetilerek valilik, belediye veya üniversiteye tahsis edilerek Manisa halkının kullanımına verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yolsuzlukla elimizden alınan Sümerbank arsası Manisalının olmalıdır.” dedi.


Kaynak: CİHAN

Editör: TE Bilişim