Bugün 5. kez kapılarını ziyaretçileri açan Manisa Kitap Fuarına Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ziyarette bulundu.

Manisa Kitap Fuarı açıldığı ilk gün toplumun her kesiminden destek ve ilgi gördü. Açılış programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban ve Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, fuara övgü dolu sözlerle destek verdiler.

ATATÜRK CEPHEDE BİLE KİTAP OKUYORDU

Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, fuarın Manisa için çok faydalı, çok yararlı bir etkinlik olduğunu belirterek, "Ben de öğretmen olmam sebebiyle, kitap dünyadaki en iyi arkadaşımızdır diyorum. Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı'nın en zor günlerinde cephede, karargahında kitap okuyordu. Çalıkuşu'nu okuyan bir nesil... Tüm öğrencilerin, tüm büyüklerin gelip bu güzelliği görmesi lazım. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

FUARI ÖNEMSİYORUZ, ÇÜNKÜ…

CHP İl Başkanı Semih Balaban ise "Ben öncelikle bu güzel fuarı Manisa'ya kazandıran SNS Fuarcılık başta olmak üzere emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara, kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kitap bilinçlenme demektir, kitap aydınlanma demektir, kitap ilericilik demektir. Kitap her konuda bir ülkenin kalkınmasında en önemli olgulardan biridir. Ama ne yazık ki şu gerçeği de söyleyelim. Yeterince kitap okumuyoruz. Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı çok düşük. Kitap okuma bilinci çok düşük. Kitap okuma sevgisine aşılamamız gerekiyor. Bu anlamda Manisa'da beşincisi düzenlenen bu kitap fuarını çok önemsiyoruz. Hakan başkanımla birlikte burada olmaktan ayrıca mutluyuz. Tekrar bu güzel etkinlikte emeği olan herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.