Ahmet ÜNSAL/Manisa
Manisa denince akla tabii ki Süper Lig gelirdi. Bu sezon Akhisarspor süper Lige veda ederken Manisaspor ise birkaç sezon önce bu süreci kapattı. TFF 1. Ligde liderlik koltuğunu kaptı. Akigolar TFF 1. Liginde, yeni yüzüyle Manisa FK 2. Ligde liderlik koltuğunun tadını yaşıyor.
Turgutluspor ve Somaspor ise 3. Ligdeki yolculuklarını sürdürüyor. Manisaspor ise ligin dibine demir atmış durumda. Bölgesel Ligde ise Yunusemre Belediyespor liderliğini sürdürüyor.
Gelin takımların gidişatına birlikte bir göz atalım.

AKİGO LİDERLİĞİ SAKIN BIRAKMA 

Akhisarspor, 9 gol attı 5 gol yedi. Yeşil siyahlıların 4 galibiyeti, 1 mağlubiyeti, 1 beraberliği bulunuyor. Puanı 13. Nerede mi dersiniz, tabii ki paşalar gibi TFF 1. Ligde, liderlik koltuğunda!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’u TFF 1. Lig kapısından döndüren Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 3-2 yenmeyi başaran Akigo’nun ikinci deplasman rotası Karadeniz’in güçlü ekiplerinden Giresunspor.
Süper Lig kapısının şifresini açabilen teknik patron Mehmet Altıparmak, bu zorlu Karadeniz deplasmanından başarıyla döneceğinden hiç kuşkum yok.
Puanını 16 yapar Bursaspor’u peşinden sürükler ve yoluna devam eder. Bir aksilik olmadığı takdirde 17. Haftanın sonunda devreyi lider olarak kapatır.

NAMAĞLUM MANİSA FK BULDOZER GİBİ 

Türkiye Futbol 2. Ligi Beyaz Grubun efesi Manisa FK, 15 puanla liderlik koltuğuna sıkı sıkı sarılarak yoluna emin adımlarla ilerliyor.
Namağlum ünvanı ile rakip fileleri tam 14 kez havalandırdı. Kalesinde sadece 4 gol gördü. Sonuç itibariyle 5’te 5 yaptı.
Yeni bakış açısıyla lige ayrı bir renk ve ahenk katan Manisa FK’nin bu zorlu yolculuktaki tek engeli, bana göre kendisi. Tabii ki lig yolculuğunda mücadelelerinin sürdüren diğer takımları unutmamak gerekir. Ancak liderlik yolculuğunda en büyük rakibi Yılport Samsunspor.
İşte zirvenin finali niteliğini taşıyan bu maç 5 Ekim saatler 19.00’u gösterdiğinde Samsun'da oynanacak.
Kurulumuyla tıkır tıkır işleyen koştukça da parlayan bir takım var. Bu takımın Teknik patronu İsmail Ertekin ve ekibi de ‘Kervan yolda’ hareketle arkasına bakmaksızın takımı çıktığı her maça yeni bir sayfa açıyormuş gibi motive edip sahaya sürüyor. Ertekin’in talebeleri de teknik direktörlerinin bu bağlamda yüzünü kara çıkartmıyor tam tersine ağartarak yollarına devam ediyor.
 
Taraftar Portvevine gelince onlarda yeni yeni şekilleniyor. Kimilerine göre ekonomik güçle yaratılan bir taraftar grubu da nitelendirse bile taraftarlık ruhu bambaşka. Onlarda bu yolculukta tecrübe kazanacaklar. Yani bir Çarşı, bir Timsahlar grubu neden olmasınlar. Manisa FK’nin yaratıcısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise bu sezon sinir harbiyle değil tam anlamıyla ağız tadıyla keyifli maçlar izliyor. Sabırla yarattığı takımının peş peşe attığı gollerle birlikte yerinde oturamıyor.
Bana da Hadi Samsun engelini de aşın gelin demekten başka sözcük kalmıyor. Başarılar sizlerle olsun...
   
TURGUTLUSPOR NAZARA GELDİ

Ligin ilk üç haftasını firesiz üç puanla kapatarak liderlik koltuğuna oturuverdi Kasabanı takımı Turgutluspor.Ligin 4. Haftasında ise deplasmanda kendisi gibi liderlik yolculuğuna çıkmış olan Kocaelispor’a deplasmanda boyun eğdi ve ligde inişe geçti. Lider Kocalispor’un iki puan arkasında yeniden liderlik koltuğunu kapma umutlarını inatla sürdürmeye devam ediyor.

Teknik direktörlerin stratejileri kendi rakiplerine göre ortaya koyacağı taktiklerle belli olur. Teknik Direktör Cüneyt Biçer’in taktiksel ve mental anlamında bir tık geriye vites atması Liderlik koltuğunu Kocaelispor’a kaptırmasına neden oldu. Lakin rakibi içte ve dışta kazanmaya devam ederken Turgutluspor bir bir erimeye devam ediyor.
Ligin başında büyük özgüveni yakalamış olan Turgutluspor’un top yekün yeniden özgüven moduna dönmesini bekliyorum. Kasabalılar takımınıza sıkı sıkı sarılan sakın sakın ha bırakmayın O takım sizlerin eseri ve onu sinerjiye dönüştüreceklerde sizlersiniz…
     
KARA ELMAS VİTES KÜÇÜLTTÜ

Yoluna liderlikle başlayan Kara Elmas diyarı Soma’nın kırmızı-siyahlı-Beyaz renklere bürünmüş takımı vites küçülttüğü düşünmek istemiyorum. Çünkü sosyolojik anlamda bu kadar acının içinden çıkan adeta yıllar sonra küllerinden doğan Somaspor’un ligde 6. Sırada olan yerinin bu olmadığını biliyorum. Lider Nazilli Belediyespor onunda tarihi geçmişi var. O da yeniden küllerinden doğmak istiyor. Ben bizim takımı düşünürüm biran önce toparlanması gereği var. Bu hafta ligin diplerinde bulunan Kelkit Belediyespor ile kendi evinde oynayacak. Umarım Muğlaspor hezimetine dönüşmez. Kara Elmas titre ve kendine gel. Kış yaklaştı düşük kalorili kömüre değil yüksek kalorili kömüre ihtiyacım var.
Isıt futbol ruhumuzu...
    
HEY GİDİ GÜNLER HEY... KİMLER GELDİ GEÇTİ… 

Bir zamanların efsane takımı düşünün; Arda, Selçuk, Burak, Caner, Sinan ve daha bir çok değerlerin formasını giydiği Manisaspor 40 yıl aradan sonra Süper ligde aynı hızla süper inişle 3. Ligde. Adına vefasızlık mı, yoksa ilgisizlik mi, vurdumduymazlık mı, siyasi cinayete kurban mı gitti adına ne derseniz değin. Yüzlerce değerli futbolcunun terini akıttığı O Manisaspor’umuz bu için mücadele ettiği TFF 3. Lig 1. Grupta -4 puanla ligin dibine demir atmış durumda.
 
Ben daha önceki yazımın arkasındayım bu gençlerde umut görüyorum. Çünkü onlar futbolun geleceğinde birer neferler. Üzüm üreticisi çok iyi bilir ‘Nefergeyi’ üzümün sonunda Nefergeler vardır tam da bu bağlamda bu çocuklarımız Manisaspor’u yeniden doğuşunda etken olacaklar. Yeter ki sizlerde onlara elinizi uzatın. Sizlere uzanan o elleri boş bırakmayın Haydi gelin hep birlikte sarılalım takımımıza…

YUNUSEMRE BELEDİYESİSPOR BÖLGESEL LİGİN LİDERİ

Bildiğiniz gibi Bölgesel ligde de takımlarımız var. Bunların başında o ligin gediklisi Salihli Belediyespor, bu sezon lige katılan Manisa Sanayispor, bir yıl aradan sonra yeniden ligine dönen Yunusemre Belediyespor. Bu ligin lideri 4 puanla Teknik patronları nezaretinde emin adımlarla yollarına devam eden Yunusemre Belediyespor. Ligin ilk maçında Yunusemre Belediyespor ile Manisa Sanayispor arasındaki erken final maçını Yunusemre Belediyesi 5-1  farklı skorla kazanmıştı.İkinci maçında ise rakibi Aydın Yıldızspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak ‘Altın’ değerinde 1 puanla dönmeyi başardı.Salihli Belediyespor ise Bolvadin belediyespor’u deplasmanda 2-1 ile geçmeyi başardı. Manisa Sanayispor ise bir zamanların Sökespor’una 2-1 yenilerek ligdeki 2. Yenilgisi yaşadı. Üç Manisa takımımıza bu yolculukta başarılar diliyorum. İnanın bu ligin izlenme keyfi Süper ligden kat ve kat daha keyif verici onu söylem isterim.
Bir daha yazımda buluşmak dileğimle Saygılarımla…