Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde gece boyu etkisini gösteren yağış ve şiddet fırtınada meydana gelen olumsuzluklara anında müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, ağaç devrilmesinden, çatı uçmasına kadar birçok olaya müdahale ederken MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, su taşkınlarına karşı görev başındaydı. Büyükşehir'den yapılan son bilgilendirmede, Manisa'da fırtına nedeniyle 250'den fazla ağacın yıkıldığı bildirildi.

Manisa tarihinin en büyük fırtınalarından biri etkili oldu. Manisa’da dün gece saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle birçok binanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Birçok mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Korkunç tablo hava aydınlanınca ortaya çıktı.

GECE BOYU ÇALIŞTILAR

Manisa’da, gece boyunca yağış ve şiddetli fırtına etkili oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, yağış ve şiddetli fırtınanın ardından meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı, gece boyunca tam kadro mesai yaptı. Rüzgar hızının saatte ortalama 70 kilometreye yaklaştığı fırtınanın ardından, şehrin bir çok noktasında binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Teyakkuz halinde olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, şehrin dört bir yanında meydana gelen hasar ve sorunlara hızla müdahale etti.

250'DEN FAZLA AĞAÇ DEVRİLDİ

MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de gece boyunca görev başındaydı. Ekipler, taşkın tehlikesinin önüne geçmek amacıyla yağmur suyu ızgaralarını açtı, ana kanalizasyon hattındaki tıkanıklıklara anında müdahale etti. Büyükşehir'den yapılan son bilgilendirmede, Manisa'da fırtına nedeniyle 250'den fazla ağacın yıkıldığı bildirildi.