Manisahaberleri.com YouTube kanalında canlı yayında programa konuk olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gazeteci Murat Yalçın'ın sorularını yanıtladı. Başkan Çelik, "Az pazarcı esnafı sayısıyla pazarı kontrol edilebilir iki bölüme ayırarak, bariyerlerle kapatarak, giriş çıkışı kontrol altına alabilecek bir şekilde pazarın açılmasıyla ilgili biz belediyede arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla ilgili bir karar aldık. Bu da Hıfzıssıhha Kurulunda kabul görürse ondan sonra buranın denetimler alınarak, tezgahlar arası 3 metre mesafe korunarak ve giriş çıkış kontrol altına alınarak bir pazar yerini oluşturabilmek için hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah kontrollü şekilde açılması için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Dün akşam gerçekleşen programda konuşan Başkan Çelik, merkezdeki iki pazar yerinin neden geçici olarak kapatıldığını şöyle anlattı: "Alaybey pazar yeri İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda kapatıldı. Yine Yunusemre ilçemizde de Karaköy pazar yeri de aynı karar doğrultusunda kapatıldı. Kapatılmanın nedeni şudur; pazar yerlerinin giriş çıkışı bu iki yerde de denetim altına alınamıyor. Dolayısıyla da bir anda pazarın içerisinde ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Pazarın içerisinde sosyal mesafe kuralı ihlal edilmiş oluyor. İnsanlar iç içe alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da Allah korusun virüsün yayılma hızını çok arttırabilecek olumsuz bir durum. Dolayısıyla vatandaşlarımızın can güvenliği, Hıfzısıhha Kurullarımızın, Valiliğimizin öncülüğünde almış olduğu bir karardır."

KAPATILAN PAZAR YERLERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Pazarların yeninden açılması ile ilgili girişimde bulunduklarını kaydeden Çelik, "Bununla ilgili yeni normal döneme geçişte hemen ben Valimizi ziyaret ederek görüşmüştüm. Ardından Pazarcılar Odasını da Vali Bey çağırarak kendileriyle de görüştü. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kaymakamlıkta konu tekrar ele alındı. Yarın bu konuyla ilgili yapılacak bir toplantı var. Zaten bu önümüzdeki hafta sonu üniversite sınavı sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması var. Cumartesi ve Pazar günü pazarın açılabilmesi mümkün değil. Ondan sonraki hafta ile ilgili az pazarcı esnafı sayısıyla pazarı kontrol edilebilir iki bölüme ayırarak, bariyerlerle kapatarak, giriş çıkışı kontrol altına alabilecek bir şekilde pazarın açılmasıyla ilgili biz belediyede arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalarla ilgili bir karar aldık. Bu da Hıfzıssıhha Kurulunda kabul görürse ondan sonra buranın denetimler alınarak, tezgahlar arası 3 metre mesafe korunarak ve giriş çıkış kontrol altına alınarak bir pazar yerini oluşturabilmek için hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah kontrollü şekilde açılması için çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

ALAYBEY HAFTANIN İKİ GÜNÜ AÇILABİLİR

Çelik ayrıca haftanın 5 günü açılan Perşembe pazarının gün sayısı azaltıp. Alaybey pazarının faaliyete geçmesiyle beraber, talebe göre Alaybey pazarını Cuma - Cumartesi olmak üzere  bir gün esnafın bir kısmı bir gün diğer kısmı olmak üzere açılabileceğini söyledi.

ASILSIZ İDDİAYA SERT TEPKİ

Çelik ayrıca, pazarlar kökten kapatıldı gibi iddiaları ortaya atan kişilere tepki göstererek, "Bunlar vicdansızlardır. Bunlar koronavirüs salgınından bile siyasi rant uğruna medet uman zavallı insanlardır" dedi.