Liderlik hesabı içerisinde olan Manisa FK, 5 gün içerisinde iki önemli maç oynadı. İki maçın sonunda sahada 5 puan bıraktı. Manisa FK’yı yakından takip edenler bilir. Zorlu Sarıyer deplasmanından 3-2 galibiyetle büyük moral toplayan Manisa FK,kendisinden iki puan önde liderlik koltuğunda olan Yılport Samsunspor ile kendi evinde  ve kendi seyircisi önünde olumsuz hava koşullarında karşılaştı. Galibiyete o kadar çok inanıyordu ki. Burak Çalık’ın ayağından direkleri yoklayarak yere düşen topun kendi kalesiyle buluşmasına engel olamadı. Gelen gol Manisa FK’yı oyundan düşürdü. Arkasından gelen iki golle skor tabelası 0-3 gösterdiğinde ise geriye kalan dakikalarca geç gelen çaba ancak Sinan Kurumuş’un ayağından gelen tek golle – 3 puan Mümin Özkasap stadyumunun sulu çimlerine gömülürken galibiyet coşku beklentisi yerine kabusa dönüşmesine neden oldu.

Sevinen taraf Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın sorumluğundaki lider Yılport Samsunspor oldu. Lider Manisa’dan sadece galibiyetle ayrılmadı beraberinde puan ve puanlarla ayrıldı. Puan farkı 5’e yükseldi. Öncelikle böylesi önemli maçın 15 Şubat’ta oynanacak olmasını sağır sultan bile biliyordu. Neden 19 Mayıs Stadyumunda oynanmadığı veya oynamak istenmediğine vurgu yapmak isterim. Mümin Özkasap Stadyumu her yönüyle fiziki durumu böylesi bir maçın atmosferini kaldıracak konumda değildi. Manisaspor yönetimi maçın 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanabilmesi için Manisa FK’ya teklif götürmüş fakat karşıdan olumlu yanıt bulmamış. Bazıları da saha zemini çok kötü iddiasında. Madem ki çok kötü zemin Manisaspor son maçını neden orada oynadı. Bence sahanın zemini kötü değil, maçın kazanılması ve kaybedilmesinin izahı yapılamayacak olmasıdır. Havanın aşırı yağışından dolayı zemin futbol oynamaya müsait hale getirilmesi de mümkün olamazdı. Çünkü saha yeterli dranajdan yoksun konumda idi.

Futbolcular zemin üzerinde değil top sürmek ayaklarının üzerinde bile durmakta güçlük çektiler. Bu tablo ikili mücadele de gözler önünde idi. Rakip ise bölgelerindeki yoğun yağışlı ikliminin avantajını kullanarak sahadaki topa hakimiyetiyle ortaya koymayı başardı. Elde ettikleri sonuçta bunun somut bir göstergesi oldu.

Sinan Kurumuş maçın son anlarında kendisini sakatlama pahasına çizgiden çevirmek istediği sırada sulu zemin üzerinde kayarak bana çarpması maçın en ilginç görüntüsü oldu. Bu görüntüler maçı gerek televizyonları başında gerekse sahada canlı olarak izleyenlerin uzun hafızalarında kalacak. Olayı yaşayan olarak, ‘İnanın ayaklarımın yerden kesildiği anlarda boynumun kırıldığını düşündüm ’ Neyse ki böylesi tehlikeli hareket kötü sonla bitmedi. Buradan Sinan Kurumuş’a da büyük geçmiş olsun diliyorum. Çünkü gelecek vaad eden böylesi bir futbolcunun futbol hayatının daha uzun yıllar sürecek olmasına ayrıca seviniyorum. İşte tamda bu bağlamda Mümin Özkasap Stadyumu'nda değil futbol oynamak gazetecilerin çalışabilecekleri bir alanın olmadığı da böylece tescilenmiş oldu.

 Başıma gelen talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerini telefonla arayarak ileten Başkan Aktan, CEO Devrim’e teşekkür ediyorum.

Bu maçın kahramanları kim diye soracak olursanız Yılport Samsunspor’un kalecisi Nurullah Aslan. Düşünün bugüne kadar oynan 24 maçta sadece kalesinde 9 gole izin vermiş. Maç başına yediği golü varın siz hesaplayın. Deneyimli oyuncuları Burak Çalık ve Bahattin Köse’yi unutmamak gerekir. Kemik gibi bir defans tam anlamıyla kendilerini şampiyonluğa odaklandırmış bir takım vardı sahada.

Manisa FK, dünde hafta içi 1922 Konyaspor’a konuk oldu. Rakip lige tutunabilmek için canını dişine takarak maçın 18-20 dakikalarda Serdar attığı iki golle 2-0 öne geçmeyi başardı. Manisa FK kısa sürede toparlanarak Sertaç ve Zahit Fındık ile yanıt verdi.Konyaspor 41’de  Seydi ile öne geçti. Devre bu sonuçla biteceği düşünülürken sahneye Manisa FK adına 44 ‘de Ümit çıktı ve ilk yarı 3-3 bitti. Maçın skoru da bu oldu.

“HAVADA İHANET KOKUSU VAR”

Benim takıldığım maçın berabere bitmesi değil maçın sonunda Teknik Direktör Cihat Arslan’ın  ‘Havada ihanet kokusu var’ benzetmesi olan o sözleri oldu.

 ‘Oyuna sonradan hamle olarak soktuğumuz hiçbir oyuncudan verim alamadık. Bize düşen yola devam edeceğimiz insanları çok iyi seçebilmek. Yani bizle yürümek istemeyen, bu takımın şampiyonluğunda yürümek istemeyenlerle oturup konuşacağız. şampiyonluk için büyük emeklerle kurulmuş bir takım. Bu birkaç kişinin ayağına veya inisiyatifine bırakılacak bir şey değil.’ İnanın bu sözler öyle ve böyle yenilir yutulur gibi değil. Arslan tam anlamıyla ‘Bize ihanet içerisinde olan futbolcu gerekmiyor.’ diyor. Ben onun sözlerini böyle algıladım. Devre arasında yapılan 5 yeni transfer defansın sorunlarını çözmeye yetmediği gibi bekleneni de vermedi. Kendi evinde karşılaştığı Amed' 3-0 ile geçerek Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam eden Yılport Samsunspor ile Manisa FK arasındaki puan makas aralığı ise 7 puana çıktı.

Manisa FK’nın liderin bu hızına yetişebilir mi bilemiyorum ama Teknik Direktör Arslan’ın kendisini rotasını ve tüm planlarını Play-Off’a çevirdiğini düşünüyorum. Bunu ortaya koyan ise Konya maçı sonrasındaki sözleri.Yönetim keşke Cihat Arslan'ı devre arası hazırlık kampı sürecinde takımın başına getirmiş olsa idi futbolcularla olan kaynaşması daha iyi olur ve son sözlerin söylenmesine gerek kalmaz yerini galibiyetler serisi alırdı. 

 Öte yandan da Başkan Mevlüt Aktan ve CİO Levent Devrim ise “Henüz şampiyonluk kovalamamız ve mücadelemiz bitmedi. Ligin sonuna kadar Şampiyonluğu kovalayacağız” bu süreci ligin sonunda hep birlikte göreceğiz.

 Kırmızı grupta hızla ilk 6’ya girmeye çalışan Sakaryaspor tezimde ısrarcıyım. Birileri bir şekilde Sakaryaspor’u 1.lige taşıma planları adın adım işletiyor benden hatırlatması…

'YILMAZ HOCA ŞOV' BAŞLADI

Göreve kaybedilen Altınordu maçı öncesinden getirilen Yılmaz Vural, kendi evinde oynadığı Ekol Göz Menemenspor karşısında oynadığı galibiyeti koruyamaması üzerine rakibinden gelen iki gole engel olamayınca sadece iki maçtan 1 puan alabildi. Ligin ilk yarısında 3-1 yendiği Lider Hatayspor’a konuk oldu Yılmaz Vural’ın talebeleri Akhisarspor. Geçen Haftaki kritiğimde ise ‘Yılmaz hoca şifa olamadı ancak derbi ve liderlerle oynayacağı maçları sever o maçta şifa olacak’ demiştim. Öngörümde yanılmadığımı daha doğrusu Yılmaz hoca ve talebelerinin beni yanıltmadığını 90 dakikanın sonunda hakemin bitiş düğü ile sonlanan 2-3 maçın skoru ortaya koydu.

Maçın hemen başında kalesinde gördüğü golle yenik duruma düşen Akigo, Onur Ayık ile başlayan gol bombardımanına Erhan Çelenk ve Theodor Elmar Bjarnason’un attıkları gollerle ilk yarıyı 1-3 kapattı. Ekol Göz Menemenspor karşısındaki hataya düşmemek için tüm tedbirleri alarak oyuna ağırlığını koyduğu sırada kalesinde gördüğü ikinci golün ardından hemen toparlanarak rakibi karşısında direnci yükselterek sahadan üç puanla ayrılmasını bildi.

 Lider Hatayspor karşısında alınan bu galibiyete sadece puan olarak bakılmaması gerekir. Yılmaz Vural’ın şifa olmaya başladığını görmek gerekir. Akigo iki hafta üst üste kendi evine oynayacağı maçlardan elde edeceği 6 puan ligdeki puanını 38’e taşır. Rakiplerinin kaybedebileceğini düşünürsek havası iyiden iyiye yerine gelir. Cumartesi günü kendisinde 1 puan gerisinde olan Fatih Karagümrük A.Ş. ile kendi seyirci önünde karşılaşacak. Hemen sonrası hafta Giresunspor’u ağırlayacak. Liderden aldığı galibiyetle taraftarın takımına olan Küskünlüğünü bozarak maça gelip destek vereceğini düşünüyorum. Daha doğru bu buluşmanın tamda zamanı olduğunu belirtiyorum. Uzun süre aradan sonra Akio’yu gündüz gözüyle izleme fırsatını yakalayacağız. Akigo yönetiminin 12 bin kişilik stadyumu hınca hınç doldurarak her iki maçtan zafere ulaşmasını istiyorum.

 22 Şubat’ta Bursa-Erzurum, 7 Mart’ta Hatayspor kendi evinde Erzurumspor ile aralarında oynanacak maçların sonuçları Akigo’ya yarayacağı gibi Akigo’nunda 15 Mart’ta Erzurumspor’u kendi evinde ağırlayacağını göz ardı etmemek gerekir. Zirve yarışında önemli maçlara sahne olacağı unutulmamalı. Yine söylüyorum Akhisar şehri takımına sinerji olduğu sürece birçok maçı kazanarak süprizler yapabilecek bir takım olma trendini yakalar. Buda şu demek ‘Ben geldim süper lig’ Yılmaz hoca bunu başardığı an işte o zaman Fenerbahçe takımını çalıştırma hayali gerçeğe dönüşmesi kesindir derim….

KASABA SAKIN YARIŞI BIRAKMA!

 

3. Lig 2. Grupta lider Kocaelispor ile olan puan farkını daha da düşürebilmek adına hafta içinde deplasmanda oynadığı Payaspor’dan bir puan almayı başardı. Neden puan almayı başardı diyorum çünkü ligde kalmak adına güçlü rakibi Turgutluspor’un baskılı oyununa direnen bir Payaspor vardı karşısında. Böylesi zorlu deplasmandan kayıpsız dönmesi çok çok önemli bence. Lider Kocaelispor evinde oynadığı maçtan galip ayrılmasıyla birlikte Turgutlu ile arasındaki puan farkı 8’den 10’a yükseldi. İleride oynayacağı 10 maçı var bunları kayıpsız kapattığı sürece 30 puan demektir. Bu Turgutluspor’u ligin sonunda 72 puan yapar. Matematiksel olarak olmayacak bir şey değil. İnanmak kazanmanın ve zafere ulaşmanın tamamı demektir. Takımını yağmur çamur demeyip destekleyen Kasabalı taraftarlar böylesi sinerji yaratacağına inancım tam…

PUAN FARKI 16 OLDU

3. lig 3. grupta mücadelesini sürdüren Somaspor’a gelince Lider Karacabey Belediyespor ile olan puan farkı 14’ten 16’ya yükseldi. Soma kendi evinde oynadığı Nazilli Belediyespor ile berabere gelerek sadece bir puanla yetindi.Lider ise Karacabey ise konuk ettiği Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u 1-0 geçerek üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Kaybetmeyen bir lideri düşünürsek onun 16 puan gerisinde olan Soma spor’un işinin ne denli zor olduğunu hatta imkansız olduğunu hatırlatmak isterim. Bu şu demek değil ‘harç bitti yapı paydos’ geleceğin şampiyon takım iskeletini şimdi den dizayn etmek gerekir.

LİGLERİN EN ÇOK GOL YİYEN TAKIM ÜNVANI TARZAN’DA

 

Bana birileri çıkıp Fenerbahçe, Galatasaray’a Trabzon’a ve Beşiktaş’a ecel terleri döktüren Manisaspor’un 3. Ligde mücadele edeceğini ve kalesinde en çok gol göreceğini söylese inanasım gelmezdi. Fakat şehrin ehil yöneticileri bu takımı sevmedi ve birilerinde sevmesine izin vermedi. Sorunlar Milletvekilleri, Valiler nezninde, hatta partilerin Grup başkanları düzeyinde gerçekleştirilen ‘Kurtarma ve hayata döndürme’ toplantıları şifa olmadı. Manisaspor’un bu hale düşürülmesinde etken olan O isimlerin adresi Manisa FK oldu. İnşallah O kişiler Manisa FK’nın hedeflerini olumsuz yönde etkilemez. Çünkü en kötü örneği canlı canlı önlerinde duruyor. O takımın adı Manisaspor. Bugün için liglerin geneline baktığımda en çok gol yiyen takımı. Oynan 24 maçta kalesinde 71 görmüş rakiplerine sadece 16 gol atabilmiş sadece 1 galibiyeti olmuş.3. Ligde misafir olma özelliğini çoktan kazanmış takım Manisaspor..Onurlu mücadele devam diyorum.

Saygılarımla…