Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak ve Yunusemre Belediyesi eski başkan yardımcısı İdris Avşar’ın katılımıyla gerçekleşen Manisa Kültür Sohbetleri’ne edebiyata, şiire ve sanata gönül vermiş bir çok isim katıldı. ‘Galata’da Yarım Şarkılar’ şiir kitabından özel şiirler okuyan Rona, Naci Yengin’in ve katılımcıların sorularını yanıtladı. 
‘ KENDİM İLE BAŞBAŞAYKEN ÜRETMEYİ SEVİYORUM’
Avukatlık mesleğinin yanında şiire, edebiyata da gönül verdiğini ve şiirlerinde mesleğinin inceliklerini de hissettirdiğini belirten Rona; “ Şiirlerimi yazarken tabii ki bir çok konu bana ilham oluyor ama o ilhamın ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Yeri geliyor trafikte sağa çekip birşeyler karalıyorum yeri geliyor bir sinemada film izlerken dökülüyor dizeler. İnsan daha çok kendisi ile baş başa kaldığı zaman üretmeyi sever, bende akşamları eve gittiğim zaman kendim ile baş başa kaldığımda şiirlerimi kaleme alıyorum.Okuyucularımızın, edebiyat ile ilgilenenlerin beğenisine sunuyoruz.” Sözlerine yer verdi.
‘NEDEN 64 ŞİİR?’ SORUSUNU DA YANITLADI
Bugüne kadar 3 şiir kitabı çıkarttığını ve 3 kitabının da 64 şiirden oluştuğunu fark eden bir okuyucusunun sorusunu da yanıtlayan Rona; “Kıymetli babamı 64 yaşındayken kaybettim. 64 rakamının benim hayatımda gizli bir yeri vardır. Bu şiirlerime de yansıdı. Bilerek 64 olsun diye yapılan bir harekette değil aslında bu, tamamen tesadüf.” dedi.
RONA, ‘MANİSA’ ŞİİRİNİ SUDAK’A ARMAĞAN ETTİ
Geçtiğimiz yıllarda Manisa’yı betimleyen bir şiir kaleme alan Rona, Manisa kültür sohbetlerine katılan Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak’a ‘Manisa’ şiirini armağan etti.

Editör: TE Bilişim