Eskişehir’de aylık olarak yayınlanan Porsuk Kültür dergisinde editörlük ve yazarlık yapan, Ayarsız dergisinde de her ay yazıları yayınlanan Gökçe Güneyoğlu’nun ilk kitabı Rölanti Supi, Aralık ayında okurlarla buluştu. Porsuk Kültür dergisini takip edenler Rölanti Supi’ye yabancı değiller. Kitabın önemli bir bölümü yaklaşık bir yıl boyunca dergide tefrika edildi. Tamamı ise bir bütün halinde ilk kez okurların karşısına çıkıyor. Kitap aynı zamanda Porsuk Kültür Yayıncılık’ın ilk kitaplarından biri. 

“Bir adam annesiyle aynı ismi taşır mı?
Kâmuran her bedende bir aileye bu kadar yakışır mı?
Suphi’nin babaannesi, onun annesi ve onun annesi ve annesinin annesinin annesi gibi büyük bir ailenin ismidir Kâmuran.
Kâmuran amca bu oyuna nasıl geldi?
Nasıl ıskaladı Ahmet, Mehmet veya Niyazi’yi?”

Sitemizin yazarlarından Engin Topuz, şair Orhan Haşim Elmalı ile birlikte 15 Aralık’ta TÜYAP Eskişehir Kitap Fuarı’na katılmış, Porsuk Kültür standında Gökçe Güneyoğlu ve derginin diğer yazarlarıyla imza etkinliğinde Eskişehir’deki okurlarıyla buluşmuştu. 
Kitabı yayınlandığından bu yana çeşitli yerlerde etkinliklere katılan Gökçe Güneyoğlu, 2 Şubat Pazar günü saat 13.00-16.00 arası Manisa Brew Mood Kafe’de Manisalı okurlarıyla buluşacak. 
Engin Topuz, kitapla ilgili kaleme aldığı değerlendirme yazısında şöyle diyor :
“Yazar öykü boyunca hem hayal gücünü hem kalemini öylesine özgürce kullanmış ki, daha ilk bölümde okuru hikâyenin içine almayı başarıyor. Rölanti Supi isimli bir anlatıcımız var ve onun ağzından Suphi’nin, Hulki’nin, Asude’nin ve diğer kahramanlarımızın maceralarının peşinden gidiyoruz. Mizah, aşk, gizem, dostluk, aile kavramlarının iç içe olduğu, oldukça sıcak, ziyadesiyle samimi bir öykü anlatıyor bize Gökçe Güneyoğlu.”
Engin Topuz’un yazısı için tıklayın.

Editör: TE Bilişim