İki yıldan uzun süredir yayın hayatını sürdüren aylık kültür ve sanat dergisi Porsuk Kültür, Manisalıların büyük beğenisini kazandı. Manisahaberleri.com yazarı Engin Topuz’un da aralarında bulunduğu zengin yazar kadrosuyla dergi Eskişehir’den sonra en çok aboneliği Manisa’da gerçekleştirdi. Dergi Haziran ayı itibariyle de Manisa’da Evran Plak’ta satışa sunuldu. 

Porsuk Kültür dergisinin imtiyaz sahibi Ezgi Akyıldız Manisahaberleri.com’a açıklamalar yaptı. Haziran ayında derginin 26. sayısını yayınladıklarını söyleyen Akyıldız:
“Dergimiz Porsuk Kültür, Eskişehir’den Manisa’ya bir dostluk ve kültür köprüsü kurulmasına vesile oldu. Üçüncü yılımıza girdik. Dergimiz kültür ve sanatı merkezine alan bir yayıncılığı esas alıyor. Pandemi döneminde de yayınımızı aksatmadan sürdürdük. Her ay bir dosya konusu belirliyoruz. Nisan ayında “salgın” dosya konusuyla çıktık. Mayıs’ta “rüya” ve Haziran’da da “balon” konulu sayılarımızı çıkardık. İçeriğimizde dosya konusuyla ilgili yazıların yanı sıra sinema, edebiyat sayfalarımız ve röportajlarımız da bulunuyor” dedi. 

Haziran ayında okurlarına özel bir ek verdiklerini belirten Ezgi Akyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Haziran ayı bilindiği gibi edebiyat dünyasının hüzün ayıdır. Birçok şair ve yazarımız Haziran ayında aramızdan ayrılmıştır. Ahmed Arif, Nâzım Hikmet, Orhan Kemal… Haziran ayında genelde bu isimler yâd edilir. Oysa çok daha fazlası var: Peyami Safa, Cahit Zarifoğlu, Cemil Meriç, Aytmatov ve daha birçok önemli isim Haziran ayında vefat etmişlerdir. Dergimizin yazarları arasında yer alan Manisalı değerli büyüğümüz Engin Topuz’un çok kıymetli bir çalışmasını ek olarak hazırladık. Engin Topuz’un Edebiyatın Haziran Mezarlığı kitabında yer alan ve Haziran ayında ölen 19 edebiyatçıyı anlattığı yazısını Betül Kantar’ın çizimleri ve Gülcan Gelerli Yazıcı’nın tasarımıyla okurlarımıza Haziran sayımızla birlikte armağan ediyoruz. Engin Topuz ile dergimizin yollarının kesişmesi Manisa ile de kuvvetli bağlarımızın oluşmasını sağladı. Dergimizin yurt çapında dağıtımı yapılıyor ve 45 şehrimizde abonelerimiz var. Eskişehir’den sonra en çok abonemiz Manisa’da, bu da bizim birçok yeni dost edinmemizi sağlıyor. Bu ay itibariyle her ay Manisa’da Evran Plak’ta da dergimiz satışa sunulacak. Abone olmayan ama dergimizi almak isteyenler Evran Plak’tan temin edebilirler. Evran Plak’ın sahibi Fuat Bey’e de teşekkürlerimi iletiyorum.”

Yazar Engin Topuz ise şunları söyledi:
“Porsuk Kültür çok nitelikli bir dergi ve ben de yaklaşık bir yıldır düzenli olarak yazılarımı gönderiyorum. Edebiyatın Kırklar Kulübü başlıklı bir yazı dizisi kapsamında kırklı yaşlarında ölen 26 şair ve yazarı mercek altına alıyor, her ay birini inceliyorum. Gogol, Kafka, Poe, Oğuz Atay, Tezer Özlü, Sait Faik derken bu ay kulübün 10 numaralı üyesi George Orwell’a geldik. Bu ayki yazımda Orwell’ı anlatıyorum. Ayrıca bu ay geniş bir araştırmanın ürünü olan Edebiyatın Haziran Mezarlığı adlı yazım şahane çizimler ve özgün bir tasarımla okurlara armağan ediliyor. İlgili okurlarımız dergiyi Evrak Plak’tan edinebilirler.”

Editör: TE Bilişim