Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yılı olan 20 Temmuz 2021'de gerçekleştirecek olan online sergi "Parola: Ayşe Sergiye Katıl" adıyla dünya sanatçılarını bir araya getiriyor. Uluslararası 150 sanatçının eserleri Usart Academy web sitesinde sergilenecek.

Türkiye başta olmak üzere Amerika'dan Azerbaycan'a, Hollanda'dan Mısır'a kadar onlarca farklı ülkeden 150 sanatçı katılacak.

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu ve Sağlık Eko Turizm Derneği Kurucu Başkanı Ressam Hülya Gülmez, katılımcılara sergiye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gülmez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri Ada’dan çıkarmak ve Yunanistan’a bağlamak için Kıbrıslı Türklere yapmış olduğu zulme Türkiye’nin kayıtsız kalması mümkün değildi. Garantör ülke olan Türkiye’nin dış ülkelerle yapmış olduğu görüşmeler sonuç vermeyince Kıbrıs Harekâtı yani TSK kod adı: "Atilla Harekâtı", 20 Temmuz 1974'te dünyaya dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in yaptığı tarihi:"Biz aslında savaş için değil, barış için ve yalnızca Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz" açıklamasıyla duyuruldu.14 Ağustos’ta "Ayşe tatile çıksın" parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nın ikinci aşaması başladı ve 16 Ağustos'ta ateşkes ilan edildi. Harekat başarıyla sonuçlanırken, Ada'da yaşayan Kıbrıslı Türk halkının güvenliği de sağlanmış oldu. Barış Harekatı’yla Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhakının önüne geçilirken, Kıbrıs Türk halkının varlığı güvence altına alındı. Biz de USART olarak barıştan yana  olan güzel ülkemin ve KKTC’nin yanında uluslararası 150 sanatçımızla, online resim sergimizle, desteklerimizi sunmak istedik. Sergiye katılım sağlayan kıymetli hocalarıma  teşekkür eder sanat alanında başarılar dilerim. Emeği geçen güzel dostlara selam olsun. Sergimizi Usart Academy web sitesinden izleyebilirsiniz."

Editör: TE Bilişim