Şiir yazmak, şüphesiz bir aşk işidir.  Tabi ki biraz da ilham…

Gelişigüzel kelimelerin sıralanması, duygusuz yazılan cümlelerin birleştirilmesi elbette şiir olmaz. Okuyanı derinden etkilemeli, bir yerlere götürebilmeli, bir iz bırakabilmeli. Ancak bu şekilde amacına ulaşmış olur şair.

Tam 20 yıl önce başlamıştım şiir yazmaya. Göndermiş olduğum ilk şiirimin Türkiye Gazetesinde yayınlandığı gün, gazeteyi alıp sevinçle eve koştuğum günü dün gibi hatırlıyorum.

Şiirlerimi değerlendiren, aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni olan Abim Cüneyt Aybey, şiirlerimin kaliteli olduğunu ve yazmaya devam etmem gerektiğini yıllardır dile getirmekteydi. 

Abimle bizim hayalimizdi benim şiirlerimi kitaplaştırmak. Ama ne yazık ki yıllardır cesaret edememiştim bunu yapmaya.

Nihayet hayalimiz gerçek oldu. Geçtiğimiz aylarda, anlaştığımız bir yayınevinden (KDY) şiirlerimi bastırma imkanı buldum. Yaklaşık 20 yıldır yazdığım şiirlerden seçmiş olduğum 56 şiirim, “Sen Şiire Sımazsın” başlığıyla yayınlandı.

Şiir kitabımın kapağında bulunan fotoğraf da kendime ait. Arkadaşım Hasan Önsel’in büyük gayretleri sonucu kitabı basıma beraber hazırladık. 

Gerek şiir gerek kısa film gerekse fotoğraf olsun, yaptığım bütün çalışmalarımın amacı bir yüreğe dokunabilmek. Bir şiirimle, bir yazımla, bir kısa filmimle bir yüreğe dokunabilmişsem amacıma ulaşmış sayıyorum kendimi. 

Çok şükür kısa zamanda dostlardan olumlu dönütler almaya başladım. Destek olmak için çoğu arkadaşım kitabımı aldı. Bazı dostlar, ilk defa şiir kitabı alıyorum diye teveccühte bulundu.

Bir arkadaşımın şöyle bir mesajla değerlendirmede bulundu:

“Kitap okumayalı bayağı olmuş yani. Çocuklar bile evde beni okurken görünce, tekrar bakıp babam kitap mı okuyor? diye şaşkınlıkla baktıklarına göre arada değil hep okumak gerekiyormuş. Kitabın ön yüzünden başlayıp arka kapağına kadar hakkını vererek okudum. Şiirlerin akıcı ve güzelmiş.  Daha çok kişinin okuması ve kitabının devamının gelmesi dileğiyle .” 

Şiir kitabımı çıkarmamda büyük desteği olan Abim Cüneyt Aybey’e, arkadaşım Hasan Önsel’e ve desteğini esirgemeyen tüm dostlara sevgilerimle.

Sağlıcakla kalın…

SEN ŞİİRE SIĞMAZSIN

Birkaç sözcükle anlatmak zor seni.

Cümlelere dökmek,

Gözlerini sığdırmak bir kâğıda.

Bakışlarını yazmak.

Gülüşlerini yansıtmak…

Kolay mı anlatmak bir şiirle?

Sen şiire sığmazsın ki.

Anlatamam güzelliğini, aynalar da anlatamaz.

Bir yel eser getirir kokunu.

Ama tenini anlatamaz.

Kuşlar da anlatamaz, mektuplar da.

Hangi şaire sorsam yazamaz seni.

Kelimeler düğümlenir, yarım kalır.

Sen şiire sığmazsın ki.