İmza günü ve söyleşiye katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşmada, Türkiye’de kitap yazmanın zor olduğu günümüzde ünlü yazar Ahmet Büke’nin yazdığı ‘Deli İbrahim Divanı’ isimli ilk yetişkin romanının 4.’ncü baskıya ulaşmasının önemli bir olay olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Kendisini basından takip ediyoruz ve ilk defa kendisiyle karşılaşma fırsatımız oldu. Gördesli bir hemşehrimizin Türkiye’de kitap yazmanını zor olduğu bir dönemde kısa sürede 4.’ncü baskıya ulaşması önemli bir durumdur. Kendisiyle büyük gurur duyuyoruz. Kitabın hikayesi bir balıkçı kasabasında geçen balıkçının hikayesi olunca benim açıdan ayrıca bir önemi oldu. Çünkü kendi irademle babamın kitaplığından seçip okudum ilk roman ihtiyar balıkçıydı. Bu nedenle Ahmet Büke’nin balıkçı kasabasında geçen romanını da büyük bir zevkle okumaya başlayacağım.”
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı konuşmada, Manisalı bir yazarın Türkiye’de ünlü yazarlar ve yazdığı kitabın en çok satan kitap kategorisine girmesinden büyük gurur duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Ahmet Büke bizim çok iyi bir dostumuz. 80 sorasının ilerici, devrimci kuşaklarına katkısı olan, Türkiye’de önemli bir yazardır. Merhum babası Ergun Büke eski ilçe başkanımızdı. Büyük dedesi Hacı Ethem Büke ise Kuvayi Milliye’nin kurucularından. Ahmet Büke ise sanatıyla toplumun tüm kesimlerine kendini kabul ettirmiş değerli bir insandır. En son yazdığı ‘Deli İbrahim Divan’ kitabı ise Türkiye’de en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Kendisiyle bir hemşehrimiz olarak gurur duyuyoruz.”
İLK YETİŞKİN ROMAN
Açılış konuşmalarının ardından Manisalı ünlü yazar Ahmet Büke, romanı ‘Deli İbrahim Divanı’ isimli kitabı hakkında katılanlara bilgi verdi. 
Yoksul bir balıkçı ailenin öyküsünü konu alırken aynı zamanda insan ilişkilerini de gözler önüne seren roman, Ege insanının doğayla, tarihle, efsanelerle beslenen hayatı, adaletsizlik, gelir eşitsizliği sorunlarıyla harmanlanıyor ve bir ada hikayesi olarak kitap severlerin karşısına çıkıyor. 
Roman ile ilgili bilgi veren Ahmet Büke, “Deli İbram Divanı, yetişkinler için yazdığım ilk roman. İzmir Körfezi açıklarındaki bir adada yaşayan bir ailenin etrafında dönen bir hikayesi var. 1950’li yılların İzmir’i, memleket halleri, siyasi çalkantılar, hayatta kalma, siyasi özne olma ve sınıf çatışması üzerine bir yapıt. Ben aslın hikâye anlatıcısıyım. Anlatmaya değer, sağlam hikayelerin peşinden koşup duruyorum. Bu kitabın konusunu çatan hikayeye inandım. Dolayısıyla bu konuyu seçmemin temel nedeni buydu. Ama denizcilik de bildiğim bir alan değildi. O nedenle yazmadan önce uzun süre çalıştım ve hazırlandım” diye konuştu. 
Ünlü Yazar Ahmet Büke, toplam 204 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Mustafa Çevikdoğan, düzeltmeleri Burçin Gönül tarafından yapıldığını dile getirdi. 
Manisalı yazar Ahmet Büke kitabının tanıtımının ardından, ilk yetişkin kitabı olan ‘Deli İbrahim Divanı’ isimli romanını kitapseverlere imzaladı.

Editör: TE Bilişim