Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde başlayan toplantıya; Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun ve Murat Yanbolu katıldı. Toplantının ana konusu jeotermal kaynakların değerlendirilmesi ile ilgili teşvikler anlatıldı.
Kula'nın jeotermal kaynakları açısından zengin olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kula ciddi bir servetin üzerinde bulunmasına rağmen değerlendirilme noktasında kısır kalmıştır. Çok amaçlı olarak kullanılabilen jeotermal kaynaklar, sadece hamam ve kaplıca suyu olarak değerlendirilmiş ve ileriye dönük bir yatırım yapılmamıştır. Tarımdan turizme, enerjiden kent ısıtmasına kadar çok geniş bir yelpaze sunan jeotermal su kaynakları iyi bir çalışma ile geleceğin en önemli yatırım aracı haline getirilebilir. Her fırsatı değerlendirerek gelecek nesillere kaliteli ve yaşanabilir bir Kula bırakmak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" diye konuştu.
Türkiyenin jeolojik bakımından çok zengin bir ülke olduğunu belirten Başkan Tosun, kentte 3 gün sürecek toplantı ve seminerlerin ardından bölgede yer alan proje çalışmalarına iştirak edeceklerini söyledi.

 
Editör: TE Bilişim