Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan TEOG Sınavının sonuçlarına göre Türkiye birincisi Kula Özel Ufuk Kolejinden çıktı. 4 bin 742 öğrenci ile Türkiye birinciliğini paylaşan okulun öğrencisi Kerim Yusuf Bek 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Okul bir diğer öğrencisi Buse Kahraman da 120 soruda bir yanlış yaparak hem okulunun hem de Kula'nın gururu oldu.
Manisa'nın Kula ilçesinde eğitim öğretim veren Özel Ufuk Koleji son 5 yıldır olduğu gibi TEOG sınavında bu sene de Türkiye birincisi çıkarmayı başararak önemli bir başarıya imza attı.
Son beş yıldır Türkiye birincisi çıkararak TEOG sınavına damgasını vuran Kula Özel Ufuk Koleji, 2016 Teog’da da 6 branştan 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek, 700 tam puan alan öğrencisi Kerim Yusuf Bek ile bu sene de Türkiye birincisi çıkarmayı başardı.
Geçen eğitim öğretim yılında TEOG’da 464,63 puan ortalamasıyla Manisa’nın en iyi okulu olan Özel Ufuk Koleji öğrencisi Kerim Yusuf Bek tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye ve Kula birincisi olurken, Buse Kahraman isimli öğrenci ise 120 soruda 1 yanlış yaparak hem okulun hem de Kula'nın gururu oldu. Okulun ortalamasının ise 120 soruda 104 doğru olduğu belirlendi. Okulun Müdür Yardımcısı Çetin Eybek, öğrencileri ile gurur duyduklarını ve aynı başarıyı 2. TEOG sınavında da beklediklerini söyledi.
Türkiye birincisi Kerim Yusuf Bek'in babası Zeki Bek de öğrencilerinin bu başarısından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Oğlumun başarısının ilerleyen yıllarda da artarak devam etmesini temenni ediyorum. Onunla gurur duyuyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim