Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, ana sınıfından sekizinci sınıflara kadar çok sayıda öğrencinin okul taramaları kapsamında sağlık kontrollerinin yapıldığını ve okul taramalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Öğrencilerin okul taramalarının son hızla devam ettiğini ve bu konunun ciddi derece önemli olduğunu dile getiren Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, "Kula Toplum Sağlığı Merkezi olarak sağlığı koruyucu ve geliştirici hizmetlerimizin öğrencilerimize yönelik bölümünde İlkokul 1. sınıflar için genel sağlık taramaları, 60 aydan büyük ana sınıfı çocuklarına ve ilkokul 1. sınıflara ağız sağlığını korumaya yönelik diş taramaları, ilkokul birinci ve beşinci sınıf öğrencilerine işitme taramaları, ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik aşılama çalışmalarımız sürmektedir. Ağız sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarımızda florlu vernik uygulaması ile ilçemizde 752 öğrenciye vernikleme yapılmış, konu hakkında farkındalık yaratılmış, diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması amacıyla bin 13 çocuğa diş fırçası ve macun dağıtılmıştır. Yaptığımız vernikleme çalışmasının diş çürüklerini yüzde 40 oranında azaltması öngörülmektedir." dedi.


ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR


Genel sağlık taramalarının ilkokul 1. sınıflarda devam ettiğini kaydeden Ayyıldız şunları söyledi: "Genel sağlık taramaları ile hastalıkların erken teşhisi ve sağlığın korunması bilinci oluşturulması hedeflenmektedir. Birinci ve beşinci sınıflarda yapılacak işitme taramaları ile fark edildiğinde tedavisi için geç kalınmış duyma kayıplarının olmaması, duyma kaybı tespit edilen çocuklarımızın geç kalınmadan tedaviye başlaması sağlanacaktır. Ana sınıfı, birinci sınıf ve sekizinci sınıflarda yürütülecek olan aşılama çalışmalarımız ile hasta olmadan sağlığı koruyarak, toplumun yaşam kalitesini artırmak hedeflenmektedir. Okullarımıza tarama günleri ve gündemleri bildirilmekte olup çok değerli velilerimizin öğrencilerimizi okullarına yönlendirmeleri ülkemizde sağlığın gelişmesi için çok önemlidir. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen tüm velilerimizi Kula Toplum Sağlığı Merkezi’mizde ağırlamaktan mutluluk duyarız."

Editör: TE Bilişim