Hakakri Dağlıca’da 16 askerin şehit edildiği terör saldırısı, Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen yürüyüşle lanetlendi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırı, Kula’da düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. Sosyal medya üzerinden Kula Yunus Emre Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Her Türk asker doğar”, “Polise uzanan eller kırılsın” sloganları atarak D-300 karayolu Egemen Kavşağı’na kadar yürüyerek teröre lanet okudu. Kalabalığın arasında yürüyen bazı kadınlar, “Bizi de askere alın. Bizler de şehit olmak istiyoruz” sloganları attı.

Dağlıca’da yaşanan terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş yapan grup ile polis ve jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı. D-300 Ankara-İzmir karayolunu trafiği kapatmak isteyen grup ile polis ve jandarma ekipleri arasında yaşanan kısa süreli gerginlik büyümeden önlendi. Gerginlik esnasında İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Aybars Hayta, vatandaşlara sağduyulu olmaları için uyarılarda bulundu. D-300 karayolunu kısa süreliğine çift yönlü olarak kapatan vatandaşlar, daha sonra yolu trafiğe açtı. Saldırıyı protesto eden gruba çevrede bulunan vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi.

Kula Şehitliği önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra yürüyüş kent meydanında sona erdi. Burada kısa bir konuşma yapan Kula Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Hekimoğlu, “Kula olarak sağduyulu hareket ettik. Bize yakışanı yaptık. Şehitlerimize her zaman sahip çıkacağız. Dualarımızı onlardan eksik etmeyeceğiz. Biz Ülkücü gençlik olarak her zaman şunu söylüyoruz. Bu hesap elbette mahşere kalmayacak. Bu hesap elbet bir gün sorulacak. Askerimize, polisimize dua edelim. Gerekeni zaten kolluk kuvvetleri yapıyor, sağduyulu olalım” dedi.Konuşmanın ardından yürüyüş yapan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim