Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı sağlamak ve üreticilerin gelirlerini arttırmak amacıyla il genelinde hibe programları hayata geçiriyor. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi’ne start veren Büyükşehir Belediyesi, projeden faydalanmak üzere müracaat eden çiftçilerin başvuru dosyalarının incelenmesi ve arazi değerlendirmesi yapmak üzere Kula ve Köprübaşı ilçemize saha çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca, “Çilek Alanların Örtü Altına Alınması” projesi kapsamında sera malzemesi desteği sağlanan 28 çiftçinin üretim alanları Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personeli tarafından ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.
 
Çilek Üretimi Destekleri Yaygınlaşıyor
Köprübaşı’nda çilek üreticilerine sağlanan desteklere yönelik yapılan değerlendirmelerin olumlu bulunması durumunda projenin Köprübaşı ve diğer ilçelerdeki üreticilere yaygınlaştırılacağını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, il genelinde üreticilerin sorunlarının çözülmesine ve üretimin desteklenmesine büyük önem veriyor. Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda yağışlar ve zirai don nedeniyle Köprübaşı’nda 4 bin dekar arazide açıkta çilek üretimi sonucu ürün ve gelir kaybı yaşayan çiftçilerimize yönelik ‘Çilek Alanların Örtü Altına Alınması’ projesini hayata geçirdik. Proje ile Köprübaşı ilçemizde 28 çilek üreticisi çiftçimize kişi başına 1 dekar için olmak üzere; yüksek plastik tünel kurulması için galvanizli boru, gergi teli, örtü naylonu, klips, sabitleme çubuğu tedarik ederek çiftçilerimize teslim ettik. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik ekipleri, Köprübaşı ilçemizde malzeme desteği sağlanan üreticileri ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Yapılan incelemelerin neticesinin olumlu olması halinde projenin Köprübaşı ve diğer ilçelerimizde bulunan çilek üreticilerimize yaygınlaştırılması için çalışmalara başlanacaktır” dedi.
 
Fidanlar Sonbaharda Teslim Edilecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında ise başvuru yapan çiftçilerin dosyaları ve arazileri incelenerek değerlendirmelerde bulunuldu. Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilerin başvurularının değerlendirilmeye alındığını ifade eden Daire Başkanı Hayri Okkalı, “İlçelerde belirlenen havzalarda ceviz, zeytin, badem, ayva, armut, sofralık üzüm gibi meyve türleri ile kapama bahçeler ve meyve plantasyonları oluşturulması için istekli olan çiftçilerin dosyalarını ve arazilerini incelemeye başladık. En az 3 dekar, en fazla 5 dekar yeni tesis kapama meyve bahçesi kurması şartıyla gerekli olan fidan bedelinin yüzde 75’inin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hibe olarak karşılanacağı proje için Kula ve Köprübaşı’nda saha çalışmaları gerçekleştirdik. Değerlendirme çalışmaları neticesinde başvuru ve arazi koşulları uygun olan çiftçilerimizin fidanları bu yıl sonbahar dikim döneminde teslim edilecektir” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim