Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçe merkezinde Orhan Acar binasıyla başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hafta sonu da çevredeki binaların yıkımıyla devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’da yürütülen çalışmalar kapsamında Orhan Acar binası ve yanında bulunan iki binanın yıkım işi hızla devam ediyor. Yıkım işinin tamamlanmasının ardından alanın yol, yan yol ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için gerekli proje çalışmalarının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları bizzat takip etti. Yıkım öncesi çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından çalışma ilk olarak daha küçük olan iki binadan başladı. Kısa sürede yıkılan binaların ardından Orhan Acar’a ait beş katlı binanın yıkımı için gerekli çalışmalar başlatıldı. Çalışmaları bizzat takip eden ve gerekli çalışmaları kontrol eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yıkım işini seyreden vatandaşlar ile sohbet etti.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA"

Vatandaşların büyük memnuniyetle karşıladıkları yıkım çalışmasının mahalleleri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Seyitali Mahallesi Muhtarı Fethi Şadan, “Mahallemizin görünümü açısından ciddi bir çalışma. Yıllardır yapılması gereken fakat bir türlü hayata geçirilemeyen yıkım işi en sonunda yapılmaya başlandı. Özellikle mahalle sakinlerinin en büyük sıkıntısı haline gelen yan yolun yapılması ve binan yıkılarak direk kavşağa bağlanması işi en sonunda hayat buluyor. Bu noktada üstün gayretlerinden ve çalışmalarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün başta olmak üzere, Kula Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tosun ve büyükşehir ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATIYORDU

Çalışmaları yakından takip eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, yıkım çalışmalarının ilçe için önemine dikkat çekti. Başkan Tosun, “Yıllardır bugün yıkıldı, yarın yıkılacak gibi söylentilerle bu zamana kadar gelen bu sorun artık ortadan kaldırılıyor. Kısa bir sürede yıkım işi tamamlanarak alan yeşillendirilecek ve yan yol sağlıklı bir biçimde Kulalı hemşerilerimiz tarafından kullanılabilecek. Diğer yandan ise Kula’nın önemli bir noktasında bulunan bina kötü görünümü ve trafiği tehlikeye atan yapısıyla da sıkıntı vermekteydi. Bu sıkıntılar ortadan kalkacak ve vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla açılan alanları kullanabilecek. Şimdiden Kulamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sıkıntımızı çözen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.

YIKIMIN ARDINDAN YENİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Orhan Acar binası ve çevre binalarının kamulaştırma çalışmalarının oldukça önemli olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya da, “Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Kula ilçemizde yıllardır sorun halinde olan binaların kamulaştırma çalışmalarını tamamlayarak yıkıma başladık. Bu çalışmalarımızı hızla tamamlayıp, Seyitali Mahallesi sakinleri başta olmak üzere Kulalı hemşerilerimizin sabırsızlıkla beklediği yol, yeşil alan ve park düzenlemesini ilçemize kazandırma düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim