Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında Manisa genelinde başvuru yapan 66 okulda yapılan denetimler sonucunda başarılı olan okullara sertifikaları Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle verildi. Yapılan değerlendirmede 9 okul başarılı bulundu. Kula Anaokulu yapılan denetimde başarılı bulunarak sertifika almaya hak kazandı.


Beslenme Dostu Okul seçilen Kula Anaokulu Müdürü Sedat Karakaya, "Bakanlığımızın yürüttüğü Beslenme Dostu Okullar Projesini önemsiyoruz. Okul personelimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirerek bu proje doğrultusunda çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizin boy ve kilolarını düzenli bir şekilde takip ederek, vücut kitle indekslerini hesapladık. Mutfağımızda sağlığa uygun yiyecekler tüketilmesine dikkat ettik." dedi.


Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Etem Dağlı ise, “Beslenme, insanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan öğeleri vücuduna alıp kullanılabilmesidir. Sağlığın korunmasında ve hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenme temeldir. Yetersiz ve dengesiz beslenme vücudun büyüme, gelişme ve normal çalışmasında aksaklıklara neden olacağından yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir diyebiliriz. Yetersiz ve dengesiz beslenen bir kişinin vücudu mikroplara karşı dayanıklı değildir. Dolayısıyla bu gibi kimseler kolay hasta olurlar ve hastalıkları ağır seyreder. Bu yüzden ağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir.Projede emeği geçen okul personeline, okul aile birliği üyelerine,öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim