Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi bir işbirliğine daha imza atarak Kula’nın mezarlık sorununu çözüme kavuşturdu. 2002 yılından bu yana şehir planında ağaçlandırma alanı ve mezarlık olarak ayrılan fakat çözüme kavuşmayan mezarlık alanı istimlak edildi. 14500 metrekare alanda gerçekleştirilen istimlak çalışması ile mevcut mezarlığın yanındaki alan kamulaştırıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Kula Asri Mezarlığı artık tamamen dolmuş durumda. Yeni bir mezarlık alanına ivedilikle ihtiyaç duyulduğu bu günlerde mevcut şehir planında 2002 yılında kararlaştırılan alan üzerinde kamulaştırma çalışmalarımız sonuç verdi. Yer sahipleri ile varılan uzlaşma sonucunda alanın kamulaştırmasını tamamladık ve tapu devri gerçekleşti" dedi.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "2002 yılında şehir planında yeşil alan ve mezarlık olarak belirlenen ve bu zamana kadar bir girişimde bulunulmayan alan artık kamulaştırılmıştır. Kula'nın en çok ihtiyaç duyduğu fakat bir türlü çözüme kavuşmayan mezarlık alanı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği içerisinde yapılan çalışmalar sonucu Kula'nın hizmetine kazandırılmıştır" dedi.

Editör: TE Bilişim