AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve partililer, yapımı devam eden Kula Halit Tokul İmam Hatip Lisesi karma öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Partililerle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Palabıyık, 200 kişilik karma yurt inşaatının en kısa sürede tamamlanacağını ve ikinci döneme yetiştirileceğini ifade etti.

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık incelemeler esnasında yaptığı açıklamada, Halit Tokul İmam Hatip Lisesinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan karma yurt inşaatının yapımının devam ettiğini ve 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine hazır olacağını söyledi. Palabıyık, "Yapımı sona yaklaşan İmam Hatip Lisemizin karma öğrenci yurdu 2 milyon 703 bin 313 Türk Lirası + KDV’ye mal oluyor. AK Parti iktidarı döneminde yaptığı hizmetlere bir yenisini de Kula’mızda gerçekleştiriyor. Uzun zamandır eksikliği hissedilen İmam Hatip Lisesinin karma yurt ihtiyacını karşılayarak, çevre ilçelerden yada mahallerimizden gelerek okulda eğitim öğretim gören öğrencilerimizin barınabilmesi adına yapılan bu yurt, 200 öğrenci kapasiteli olacak. Erkek ve kız öğrenci olarak karma şekilde tasarlanan yurt inşaatı yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde tamamlanarak 2015-2016 eğitim öğretim sezonunun ikinci döneminde öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır.” dedi.

AK Parti’nin 13 yıl boyunca yaptığı hizmetlerden en çok gençlerin ve öğrencilerin faydalandığına dikkat çeken Palabıyık şunları söyledi:

"Ardı arkası kesilmeyen bu hizmetlerimizin devamında da gelecek nesillerin daha rahat ve güvenli olarak eğitim görmesi açısından Kula’mızda bu eksikliği gidermiş bulunuyoruz. İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilerimizin yanı sıra, boş yer olduğu takdirde de diğer okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz de bu yurtta barınma imkânına sahiptir. Yurt inşaatının tamamlanması ile birlikte açılışını yaptıktan sonra, eğitim öğretim yılının ikinci döneminde öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır. İktidarımız döneminde eğitime yapılan yatırımlar ortada. Bu yatırımlardan ilçemizde fazlasıyla yararlandı. İktidarımız döneminde Kula’da birçok okulun inşaatını attık, açılışını yaptık. Ama biz hiçbir işimizi yarım bırakmayız. Okul yapıyor öğrencilerimizi buralarda eğitim öğretim aldırıyor isek, kalacak yerleri de bizim sorunumuzdur. Yurt inşaatının yapılmasında emeği geçen AK Parti Manisa Milletvekillerimize, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim