Kula ilçesinde Diyanet işleri Başkanlığı organizasyonunda kutsal topraklara gidecek olan 43 hacı adayı Kurşunlu Camide düzenlenen törenle uğurlandı.

Kurşunlu Camii’nde yatsı namazı öncesi hacı adayları için mevlidi şerif okundu. Daha sonra Kula İlçe Vaizi Murat Tok burada yaptığı konuşmada, "Kula’dan 2015 hac dönemi için bir çok vatandaşımız müracaat etti. Bunlardan 43 kardeşimiz bu kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. İlçemizden Kutsal topraklara giden bu 21 Erkek 22 bayan toplam 43 hacı adayımız haclarını yapmak için gidiyor” dedi.

Hacı adaylarından kutsal topraklarda sabırlı olmalarını isteyen Tok, "Yolculuk esnasında ve hacdaki izdihamlar nedeniyle kimseyi kırmadan ve kırılmadan memleketinize dönmenizi arzu ediyoruz. Rabbimizin, üzerinizde olan hakkını yerine getirmek üzere hacca gidiyorsunuz. Orada ibadetlerinizi yerine getirecek ve inşallah günahsız olarak geri döneceksiniz. Bu sizlere Allah’ın bir lütfüdür. Bunu iyi değerlendirin" diye konuştu.

Uğurlama merasiminde hacı adaylarının yakınlarından ayrılırken duygusal anlar yaşadığı görüldü. Hacı adayları 18 Ekim tarihinde Türkiye’ye hac farizasını tamamlamış olarak dönecekler.

Editör: TE Bilişim