Manisa’nın Kula ilçesindeki 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Toplantı Salonunda dün akşam düzenlenen programa Kula Garnizon Komutanı vekili Kıdemli Başçavuş Nedim Yerli, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın başlangıcında saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşında engelli öğrenci İrem Selanik işaret dili ile İstiklal Marşını okudu.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür vekili Meral Akşit yaptı. Kurumda kalan engelli öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Kurumda kalan öğrencilerin kendilerinin yazıp okuduğu şiirlerde ayakta alkışlandı. Kurum öğrencilerinin hazırladığı folklor, semazen gösterileri, Türk Bayrağı gösterisi ve ‘Bayrak’ şiirinin okunması katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Program sonunda engelli öğrenciler Münire Ünal ile Çilem Andaş söyledikleri şarkılar ile programa katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Editör: TE Bilişim