Yaklaşık 6 ay önce geniz kanserine (nazofarinks kanserleri) yakalanan Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi 10'inci sınıf öğrencisi İbrahim Can Erdoğan doktorların enfeksiyon kapma riskine karşı okula gitmesini uygun görmediği için evde eğitim alıyor.
Konuyla ilgili konuşan baba Özkan Erdoğan, oğlu İbrahim de kulak ve boğaz ağrılarıyla hastalığın başladığını belirterek "Kula Devlet Hastanesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesine gönderdi. Burada bir parça aldılar patoloji raporları sonucu bizi İzmir’e sevk ettiler. Behçet Uz çocuk hastanesi doktorları evde eğitim almasına karar verdi, bir yıl okula gidemeyeceğini söylediler" dedi. Okulun da yardımcı olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Sağolsun müdürümüz ilgilendi. Evde eğitim almasına karar alındı. Oğlumun evde olduğu günler evde eğitim programı düzenlediler. Öğretmenler ellerinden gelen yardımı yaptı. Oğluma çok büyük moral oldu. Hocaları destek oldu, gece gündüz ziyaret ettiler. Şimdi oğlumun bir yıl tedavisi sürecek bir yıllık eğitimine evde devam edecek."
Anne Selda Erdoğan da ilk öğrendiğinde şok olduğunu belirterek "Öğretmenlerimize, müdürümüze herkese teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldular destek oldular" dedi.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Erhan İğdi de, İbrahim Can'ın okulun başarılı öğrencilerinden biri olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Evde eğitim kapsamında buradayız diğer arkadaşlarından geri kalmaması için okulumuzun hazırladığı müfredat doğrultusunda buraya gelip öğrencimize ders veriyoruz. Öğrencimizin başarısı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız."
Biyoloji Öğretmeni Ayşegül Kol da, “Okulumuz idaresinin hazırladığı Evde Eğitim Programı ile İbrahim ile özel ders yapıyoruz İbrahim de gördüğümüz şey diğer arkadaşlarından hiçbir şekilde geride kalmadığı. Biz onunla ilgilendiğimiz için daha da başarılı olduğunu görüyoruz. Hatta sınavlarda da çok başarılı olduğunu gördük" diye konuştu.
İbrahim Can Erdoğan da, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı derslerden geri kalmamak için öğretmenlerin belirli günlerde ders verdiğini belirterek "Arkadaşlarımdan geri kalmıyorum. Öğretmenlerime, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların sayesinde derslerimden geri kalmıyorum. İleride hastalığımı atlatarak arkadaşlarımın arasına girip hayatıma devam etmek istiyorum" dedi.
Okul Müdürü Adem Sümen de öğrencinin evde eğitimine karar verilince öğretmenler kurulu olarak toplandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencimizin ana temel derslerden belirli saatlerde evde eğitimine karar aldık. Bu karar doğrultusunda eve geldik aile ile görüştük. Ailemiz evde eğitim ortamı hazırlayacağını taahhüt etti. Onlar ile eğitim için bir sözleşme yaptık. Öğrencimizin evde olduğu günler ve hafta sonları ders verdik. Program 3- 4 aydır devam ediyor."
Sümen, İbrahim’i sık sık ziyaret ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Tedavi aşamasından bilgi sahibi olmaya gayret ediyoruz. Sadece tedavi değil her türlü maddi manevi hem İbrahim’in yanında hem de ailesinin yanında olmaya özen gösteriyoruz. İbrahim, kemoterapi tedavisini bitirdi. Radyoterapi aşamasına geçildiğinde hastane yetkilileri Kula’ya gelip gitmek ile bu tedavi olmaz, radyoterapi aldığı günlerde İzmir’de olması gerekir dedi. Biz de, aileyi yakinen tanıdığımız için bunun aileye ek yük getireceğini düşündüğümüz için kendi aramızda öğretmen ve öğrencilerimizle yaptığımız istişareler sonucu ortaya güzel bir davranış çıktı. Öğretmen ve öğrenciler, İbrahim Can için bir kampanya başlatacaklarını söyledi bende onay verdim. Sınıflarda öğrencilerimiz kendi aralarında organize olarak İbrahim’in tedavi aşamasında İzmir'de destek olmak istediklerini söyledi."

Editör: TE Bilişim