Kula Toplum Sağlığı merkezi tarafından, Kula Devlet Hastanesi bahçesinde diyabet standı açılarak vatandaşlara diyabetin riskleri anlatıldı.


Kula’da, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Kula Devlet Hastanesi bahçesinde açılan standa gelen vatandaşları bilgilendiren Kula Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi, Şule Yıldız diyabete karşı farkındalığı arttırmak ve şeker taraması yapmak amacıyla çalışma başlattığını söyledi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız ise, diyabete karşı eğitim ve bilinçlenmenin çok önemli olduğunu, hastalığın dikkate alınması gerektiğini, özellikle gebelikte diyabetin anne ve bebek sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu kaydetti. Ayyıldız, "Hastaları rahatsızlıkları ile ilgili bilinçlendirilmek, tedavi süreçlerinde gerekli diyet ve ilaç kullanımları açısından önemli rol oynuyor. Bu konuda kurulan stantta her yaştan vatandaşa eğitim veriyoruz." dedi.


Stantta görevli hemşire Şule Yıldız ile ebe hemşireler Zübeyde Kılınç, Özden Beyaz, Şule Söğüt’ten oluşan ekip, standa gelen vatandaşların kan şekeri ve tansiyon ölçümünü yaparak, risk taşıyan vatandaşları dahiliye polikliniklerine yönlendirdi.

Editör: TE Bilişim