İnsan kaçakçısı Manisa'da yakalandı! İnsan kaçakçısı Manisa'da yakalandı!

Kula ilçesinde bulunan Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi’nde ‘Yunus Emre Gönül Sofrası ve Kadir Gecesi Programı’ düzenleniyor. Düzenlenen programa katılmak üzere ilçeye giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, programa Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u ziyaretle başladı. Başkan Ergün’ü Kula Belediyesi Hizmet Binası önünde Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, mahalle muhtarları ve vatandaşlar karşıladı. Ziyarette Başkan Ergün’e, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Nazmi Akçay, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları,  MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç eşlik etti.
Pandemi Sonrası Emre’de İlk Buluşma
Pandemi sürecinde bir araya gelemediklerini, Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının noktalanmasının ardından Kadir Gecesi programında vatandaşlarla buluşacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Yenilenen yüzü ve manevi havasıyla güzel bir iftar olacağını düşünüyorum. Rabbim dualarımızı kabul etsin" dedi.
 
Başkan Tosun Teşekkür Etti
Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi çevresinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle teşekkürlerini ileten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Allah razı olsun size, teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Orası, muhteşem bir alan haline geldi" şeklinde konuştu. Ziyaretin sonunda Başkan Ergün, Başkan Tosun'a günün anısına MASMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan Manisa bezi ile dokunan el dokuması kaftan tabloyu hediye etti.
 
Ergün ziyaretin ardından Kula turuna çıktı. Ergün, Kula’da Yunusemre Caddesi’nde bulunan 96 adet dükkanda başlatılan ve artık son aşamasına gelinen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi. 

Daha sonra ilçede 'Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor' projesi kapsamında Büyükşehir tarafından kazandırılan atölyede çalışma yürüten kadınlara ve ardından da restorasyonunu tamamlayıp Kula Belediyesine tahsis edilen ve içerisinde el sanatları atölyesinin yer aldığı Dr. Aristi Evi'ne konuk oldu.  

Ergün’ün son durağı Manisa'nın turizminde göz bebeği olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'na değer katacak Jeopark Ziyaretçi Merkezimizdeki çalışmaları yerinde inceledi.
Bekleme alanları, sosyal tesisleri, toplantı ve eğitim alanları, otobüs ve araç park alanlarının yer alacağı ziyaretçi merkezi tamamlandığında UNESCO Global Jeopark ağı noktasında Türkiye’nin ilk ve tek Jeopark Ziyaretçi Merkezi olma özelliğini kazanacak.  

Akşam ise Ergün ve beraberindiler Kula'da, Yunus'un Gönül Sofrası'nda vatandaşlarla bir araya geldi.  


 

Editör: TE Bilişim