İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından enkaza dönen apartmanlarda başlatılan arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Arama çalışmalarında enkaz altından cenazeleri çıkartılan Kulalı anne-kız Aynur ve Beril Gidiş, bugün kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Bayraklı ilçesindeki Manavkuyu mevkiinde bulunan Barış Sitesi enkazında kaldığı öğrenilen Kulalı eski gazeteci merhum Reha Erakman’ın eşi Nerrin Erakman’ı arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Nerrin Erakman’ın 7 katlı binanın birinci katında ikamet ettiği öğrenilirken, ekiplerin çalışmaları daha kolay yürütebilmesi için 7 katlı binanın üstten 4 katında yıkım işlemi yapıldı. Üstten 4 katı kontrollü bir şekilde yıkılan binada Erakman’ın olabileceği alanlar didik didik aranırken, herhangi bir bulguya rastlanmadığı öğrenildi. Ekiplerin enkaz bölgesinde yoğun çalışmaları sürüyor.
Öte yandan, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar bilgi kirliliğine yol açtı. Yapılan paylaşımlarda enkaz altında kalan Erakman’ın sağ olarak kurtarıldığı veya yaşamını yitirdiği yazılırken, bu paylaşımlar enkaz bölgesinde umut dolu bekleyişini sürdüren Erakman ailesi ve yakınlarının acısına acı katıyor.

NERRİN'İN BULUNDUĞU BARIŞ SİTESİ'NDE KONTROLLÜ YIKIM

Geçtiğimiz Cuma günü İzmir'in Seferihisar ilçesi merkezli 6.6 şiddetindeki deprem en çok Bayraklı ve Bornova ilçelerini etkilemişti. Bayraklı ilçesinde bulunan Barış Sitesi'ndeki 4 bloktan 3'ü yan yatmış, 1'i ise çökmüştü.
7 kişinin hayatını kaybettiği sitede çöken, apartman için kontrollü yıkım çalışması başlatıldı. Halen kayıp olduğu bildirilen 2 kişinin de arandığı binada devam eden kontrollü yıkım çalışmaları havadan görüntülendi.
Barış Sitesi’nde kontrollü yıkım çalışmalarına devam edilirken, sitenin hemen karşısında bulunan Cumhuriyet Sitesi’nde ise kontrollü yıkım çalışmalarına henüz başlanmadı. Aynı müteahhit tarafından yapıldığı iddia edilen ve 6 bloğundan 3’ünde göçük meydana gelen Cumhuriyet Sitesi’ndeki çalışmaların Barış Sitesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasının ardından başlayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim