Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, balık ve süt ürünleri satışı yapan pazarcı esnafının daha nezih bir ortamda satış yapmaları, düzenli ve kolay bir şekilde tezgahlarını açmaları ve vatandaşların alışverişlerini rahat ve güvenli bir şekilde yapmaları amacıyla pazar yerinde düzenleme yaptı.

Eskiden peynir pazarı olarak kullanılan alan, balık pazarına uygun hale getirerekvatandaşların hizmetine sunuldu. Ekipler, daha önce balık pazarı olan eski yerde ise atık su kanallarını yenilenmesi, zemine kilit parke taşdöşenmesi veçatı yenileme çalışmalarını tamamlayarak mandıra işi yapan esnafın kullanımına sunacak. Patates pazarı olarak kullanılan alanında üstü kapatılarak kış aylarında esnafın yağmurdan ve kardan etkilenmemesi hedefleniyor. Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu, bu yeni düzenleme ile balık pazarıyla, peynir pazarının daha steril ve konforlu olacağını belirtti.
 
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Pazar yerinde yapılan bu değişiklerin, pazar sağlığını ve kullanımı kolaylaştıracağını söyleyerek, “Pazar yerinin taşınması konusunda mahkeme kararını beklemekteyiz. Bu süreci kazanarak vatandaşlarımızı daha modern bir Pazar yerine kavuşturacağız. Ama onun öncesinde eski pazar yerinde değişikler yaparak kış öncesine hazırlıyoruz. Üstü açık olan alanların üstü kapatılacak. Balık ve peynir pazarının alt yapısını, çatısını yenileyerek daha sağlıklı hale getirdik.Balık ve peynir pazarının yerini değiştirerek yıllardır süren bir yanlışlığı da düzeltiyoruz. mandıra ürünü satan peynir pazarını daha içeri alarak çevre şartlarından etkilenmesini minimuma indireceğiz” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim