Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılmasına sayılı günler kala AK Partili isimler seçim bölgelerinde vatandaşlarla görüşerek talep ve isteklerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda meclisin ara vermesiyle birlikte Manisa’nın ilçelerinde temaslarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili son olarak Kula’da hem ilçe teşkilatı ile görüştü, esnafın taleplerini dinledi ve son olarak da Cumhur İttifakı’nın MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile bir araya gelerek belediyenin yapacağı projeleri inceledi. Başkan Tosun’dan belediye faaliyetleri hakkında bilgi alan Akkal, belediyenin ilçe menfaatine yapacağı her projeye eksiksiz destek olmaya hazır olduklarını söyledi. 
Kula’da sanayi esnafı ve pazarcı esnafı ile görüşerek talep ve isteklerini dinleyen AK Partili Akkal, pazarcı esnafının öncelikli isteğinin hal yasası olduğunu ve bu konunun da meclisin gündeminde olacağının bilgisini paylaştı. Sanayi esnafının da çırak ve kalfa bulmakta çok sıkıntı çektiğini özellikle küçük iş yerlerinde bu sıkıntının daha da görülür olduğunu söyleyen Akkal, “Küçük sanayi esnafımız pandemi sürecinde en fazla fedakârlık gösteren kesim içinde yer aldı. Devletimizin destekleri oldu. Bir nebze de olsa ihtiyaçlarını karşıladılar. Yeniden toparlanma döneminde yine desteklerimiz olacaktır. Meclisin gündeminde özellikle küçük esnafımızı sevindirecek birden fazla müjdemiz olacak. Esnaflarımız ekonomimizin en temel yapı taşları. Onları desteklemezsek en başta yanlış yapmış oluruz. Esnaflık kültürünün de bu topraklarda daha etkili yaşatmaya çalışacağız. Esnafımızın çırak ve kalfa taleplerini karşılaması da çok önemli. Meslek liselerimize bir kat daha önem vereceğiz. Bu konuda oda ve derneklerimiz ile görüşüp neler yapılabilir bakacağız.” dedi.
Esnaflarla görüşmesinde muhalefetin günün her saati ülkede kara bir tablo var gibi algı oluşturmasının sahada bir karşılığı olmadığını ifade eden Akkal,” Esnafımız da biliyor ki onlar AK Parti iktidarı ile birçok engeli aştı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde beraber büyüdük. Muhalefetin bugüne kadar zerre faydası olmadığını en çok esnafımız bilir. Şimdi 5 benzemez ortaya çıkmış erken seçim diye tutturuyor. Bunlar kendi arasında anlaşamazken ülke için nasıl birlikte çalışacaklar. Esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz bunların farkında değil mi. Elbette farkında. Öyle hamasi söylemlerle, popülist yaklaşımlarla bu milletin gönlünde yer edinemezler. HDP ile kıyıda köşede görüşme günleri de bitti. HDP resmen hepsini almış eline istediğini yaptırıyor. Kılıçdaroğlu ve ekibi de hala HDP güzellemesi yapmaya devam ediyor. Vatandaşımız bize güveniyor. Bizler de en çok milletimize güveniyoruz. Güvenli, mutlu ve güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi. Akkal’a Kula ziyaretinde, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Şener ve Mustafa Özcan eşlik ettiler. 

Editör: TE Bilişim